Provazový výplet je doložen. Toto je link na diskusi na fóru Via Boemia:
http://forum.viaboemia.com/viewtopic.ph ... sc&start=0
Jinak praktická je i pevná ložní plocha - to mám třeba já na VS. Akorát mám jedenapůl lůžko poměrně masivní konstrukce a komplet to váží cca 70 Kg.
tady je trochu vidět, ale pořádnou fotku bohužel nemam.
http://vendolove.rajce.idnes.cz/Helfenb ... CN0517.JPG
Řezbařina - výrobky ze dřeva, kostí, parohu, rohoviny aj.
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Vyplétanou lanovou postel používáme již dva roky k naší plné spokojenosti. Je skladná, lehká, prostorná a nesmírně pohodlná.
Poněkud hlasitá (příšerně vrže)
Má samozřejmě i určité nevýhody:
- vyplétání chvilku trvá a zatím jsme nepřišli na systém, jak je alespoň částečně udělat trvalým, protože lano povoluje a natahuje se dle počasí. Ale šikovná čeleď se naučí vyplétat docela brzy.
- u dvoulůžka je třeba dát doprostřed takovou vzpěru, aby se výplet tolik nepronášel.
- používáme konopné lano a zdá se, že to není úplně ono. Na jednom místě se prodřelo.
Ale jinak fajn a docela přemýšlíme, že bychom s ní časem nahradili i domácí lůžko. Uvidíme, až v ní budeme spát někde déle než dva dny...
Poněkud hlasitá (příšerně vrže)

Má samozřejmě i určité nevýhody:
- vyplétání chvilku trvá a zatím jsme nepřišli na systém, jak je alespoň částečně udělat trvalým, protože lano povoluje a natahuje se dle počasí. Ale šikovná čeleď se naučí vyplétat docela brzy.
- u dvoulůžka je třeba dát doprostřed takovou vzpěru, aby se výplet tolik nepronášel.
- používáme konopné lano a zdá se, že to není úplně ono. Na jednom místě se prodřelo.
Ale jinak fajn a docela přemýšlíme, že bychom s ní časem nahradili i domácí lůžko. Uvidíme, až v ní budeme spát někde déle než dva dny...
Volo, multum, statim!
-
- Stálý přispěvatel
Na tu postel stačí 4 trámky 10x10 o délce cca 70 cm, 2 dlouhé (dle délky postele) a dvě krátké fošny (dle šířky) a jednu lať na středovou vzpěru.Jenne píše:Zminovali jste tu take nejake provazove konstrukce posteli...
Pred nedavnem mne napadlo nezavisle na nicem ze by to mohlo byt jiste jednodussi reseni nez celodrevena konstrukce a mozna i pohodlnejsi...
A priznavam ze jsem po tom nijak nepatral takze jsem to povazoval ciste za mou spekulaci,nemate tedy nekdo nejaky odkaz na relevantni info. ?
Nalezy, iluminace atd. ?
Diky.
A cca 35 metrů lana.
Vyřezat a omalovat to lze dle libosti a ty trámky mají tu výhodu, že se do nich dají zapustit sloupky na nebesa.
Pokud pojedeš na hradecký turnaj, uvidíš ji

Volo, multum, statim!
-
- Stálý přispěvatel
Moje byzantská konstrukce se nevyplétá, ale nasazuje, dá se dotahovat, aniž by se rozplétala atd. A navíc je lehká, jeden člověk ji v pohodě složenou přenese, a samodržící, nemá žádné spojovací kolíky.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Aha, tak to zní velmi zajímavě!
Dá se někde najít konstrukce?
My se chystáme, až si budeme pořizovat úplně polní lůžka, na dřevěnou konstrukci s plátnem. Viděla jsem ji u někoho na Panské a vypadá to velmi funkčně.
Jen nevím, zda se na to používá stanovka 600g/m2. Nebo existuje něco ještě silnějšího (či pevnějšího)?
Tahle provazová pak přijde do loukoťáku a na ni nebesa se závěsy
Dá se někde najít konstrukce?
My se chystáme, až si budeme pořizovat úplně polní lůžka, na dřevěnou konstrukci s plátnem. Viděla jsem ji u někoho na Panské a vypadá to velmi funkčně.
Jen nevím, zda se na to používá stanovka 600g/m2. Nebo existuje něco ještě silnějšího (či pevnějšího)?
Tahle provazová pak přijde do loukoťáku a na ni nebesa se závěsy

Volo, multum, statim!
-
- Stálý přispěvatel
Polní lůžka - armádní lůžka z plachty? To je ale docela odvážná spekulace...
Konstrukce - myslíte nějaké rozkreslení? To nemám, načmáral jsem si to tužkou a vyrobil pilkou, dlátem, pořízem a hoblíkem...
Konstrukce - myslíte nějaké rozkreslení? To nemám, načmáral jsem si to tužkou a vyrobil pilkou, dlátem, pořízem a hoblíkem...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Ale ne "vojenská, armádní", ale "cestovní, polní, skládací"Kain píše:Polní lůžka - armádní lůžka z plachty? To je ale docela odvážná spekulace...

No to my samozřejmě také.
Jen jsme zatím nepřišli na to, jak udělat tu provazovou konstrukci napevno, protože lano se více či méně pronáší v závislosti (asi) na vlhkosti vzduchu.
No nic, poplkali jsme a cestovní postele nakonec stejně uděláme dřevěno-plátěné

Volo, multum, statim!
-
- Stálý přispěvatel
Však se mi podívejte na stránky, jestli chcete vidět tu postel...každopádně na RS je přepostelováno a stále přibývají
Je z toho už spíš takový kemping...

Pravoslav, Orcae Ita
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel