Šití, tkaní, vyšívání, textilní materiály etc.
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
Petře, myslím, že nějaké podrobnosti jsou v článku, který jsi mi ty sám dával v hospodě v Ostravě, pamatuješ? Je tam rozkreslený systém pletení rukavic, čepice atd...a myslím, že i nález tkaniny z Mikulčic.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
JJ, to znám, já když nemůžu najít šídlo v pracovně, koupím si raději nové:-) Na zapjastky bych potřeboval formu na rukavice, uvidíme, co se dá dělat:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Nebo sborníku, mám okopírovaný jen kousek, dal mi to Pampalíny. myslel jsem, že je to z nějakého časopisu. Doma to najdu. Je tam i přesně ten vzor, co tkáte na té ručně tkané vlně, podle těch narožniků z obrazů z 19. století, moc hezké, taky se mi to líbí...(snad si to pamatuju dobře, už rok jsem to neviděl...). Je tam spousta věcí a nějaké srovnání i etnografickými souvislostmi...
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Většinou tím nešiju, protože často šiju jemné tkaniny nebo naopak sešívá silná plátna a musím to rvát někdy i kleštěma, takže kovová jehla je pro mne praktičtější, ale proto že mne to zajímalo ušil a vyšil jsem s tím jednu lněnou tuniku, čapku a pár dalších drobných částí oděvu a není to problém. Jehlu jsem si vyrobil z parohu. Ušil jsem s ní celou tuniku a praskla mi až když jsem dokončoval vyšívání a to podotýkám vlastní vinou.
Problém je že se to hodí jen na hrubší tkaniny - hrubší len nebo vlnu - protože i ta nejjemnější jehla co se mi povedla udělat byla pořád silnější než klasické jehly kovové což při šití jemného a hustého plátna (len, hedvábí) představovalo značný problém.
Problém je že se to hodí jen na hrubší tkaniny - hrubší len nebo vlnu - protože i ta nejjemnější jehla co se mi povedla udělat byla pořád silnější než klasické jehly kovové což při šití jemného a hustého plátna (len, hedvábí) představovalo značný problém.