Zbraně - od křesadla po opakovačku
Moderátor: Joe
-
- Stálý přispěvatel
já Vás nezkouším Džou,pouze mě napadlo optat se na určitou věc která vypadá jednoduše,každý to ví ale nikdo se tím neřídí,To je vše.Taky si myslím ,že většina lidí tady na tom foru chce získat více informací z historie.Já se zajímám o historii dobývání Severní ameriky ale rád si přečtu i jiné diskuse protože ať je to jak je to,jsme Všichni na stejné lodi.
-
- Stálý přispěvatel
Náhodou jsem narazil na můj článek, který vyšel kdysi v TB, a týká se právě "typických" pušek MM. Poslal jsem ho ke zveřejnění sem, takže bude snad k nahlédnutí.
Pokud ne, je k přečtení tady:
http://www.westerners.cz/st_kms/predovky/zbrane_mm.htm
Myslím si, že to stále není úplně mimo mísu.
Pokud ne, je k přečtení tady:
http://www.westerners.cz/st_kms/predovky/zbrane_mm.htm
Myslím si, že to stále není úplně mimo mísu.

Peggy, Trappers´Corral
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Jo, je to v podstatě tak, něco jsem měl koupené, něco vyhrál na závodech, a jěště jsem to nezpracoval. Pyrodex jsem nikdy nezkoušel a bude asi taky dost drahý. O švýcaru jvím, le jak jsem psal, nemám důvod. Osobně bych se až tolik nebál ani Vesuvitu, zvláště když jsem viděl menší balení, než kilo. Chce to asi chytit šarži, ale protože už nemám v Explosii tak horké kontakty, nevím jaký je stav. Připomnělo mi to, že bych mohl oprášit staré známosti 
Jinak ty oleje se tu v době boomu předovek prodávaly, ale jak to opadlo, tak zmizely. Jsou pokud vím v katalozích a daly by se objednat z venku.

Jinak ty oleje se tu v době boomu předovek prodávaly, ale jak to opadlo, tak zmizely. Jsou pokud vím v katalozích a daly by se objednat z venku.
Peggy, Trappers´Corral
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Před lněným olejem musím pro dlouhodobou konzervaci trochu varovat - je totiž zasychavý a docela spolehlivě zalepí mechanismy. Ani konzervační účinky na kov nejsou příliš skvělé, o mazacích nemluvě.
Obecně rostlinné i živočišné tuky jsou směsi mastných kyselin, takže konzervují hůř, než minerální nebo syntetické oleje a vazelíny.
Samozřejmě při pravidelném používání a opětovném čištění to nemusí vadit.
Vysloveně svědčí dřevěným částem (má vlastnosti podobné fermeži - nakonec fermež se z něj vyrábí).
Obecně rostlinné i živočišné tuky jsou směsi mastných kyselin, takže konzervují hůř, než minerální nebo syntetické oleje a vazelíny.
Samozřejmě při pravidelném používání a opětovném čištění to nemusí vadit.
Vysloveně svědčí dřevěným částem (má vlastnosti podobné fermeži - nakonec fermež se z něj vyrábí).
Peggy, Trappers´Corral
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel