Pardon - já jsem upozornila na MACIEIOWSKOU bibli a CROWFOOTOVOU A rozhodně nemám pocit, že bych si v něčem odporovala. Té poznámce moc nerozumím a nevím, k čemu směřuje.Posadowski píše: Ale pokud to chceš znovu a znovu dokazovat, tak si ale neodporuj a nečiň tak poměrně dost stylizovaným Manessem.
Posadowski píše: Nebylo by lepší jako důkaz použít Rudolfa I. nebo Annu Svídnickou?
No to by v žádném případě nebylo! Zvlášť ne ten Rudolf - o totálně zpackané "rekonstrukci" jeho pohřebního roucha píše kdekdo, takže toho bych vzala snad možná jako zdroj insporace ohledně použitého materiálu a vzoru, ale střih...
Nenajdu - poslední třetina 14. století je pro mne příliš vzdálenou budoucností. Pro mne jsou dobově přijatelnější ty sochy z konce 13. stol.Posadowski píše:Pokud chceš o něco silnější postavu, tak ji najdeš třeba na soše Phillippy Hainaultské (Westminster Abbey, cca 1365).
Nedokázal, pane z Posadowa - už jen proto, že jsi nevěděl, co mám na mysli a podsunul jsi mi něco, o čem ses domníval, aniž jsi cokoli viděl.Posadowski píše:Prostě bych k faktům přistupoval o něco opatrněji, zvlášť pokud jsem ušitým oděvem dokázal, že ty Tvoje pruhy nejsou jediná správná cesta a že se tedy bez nich dá obejít.
Já bych s tím vším prostě zacházel opatrněji.
Ještě poznámka, konečně citace rozumné literatury (Crowfoot). Co tam máš dalšího zajímavého?
Ale nechme toho - myslím, že jsme si oba velmi dobře vědomi nedostatku pramenů k VS a toho, že se improvizacím nelze vyhnout.