Hranice LH

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Asi budu za blba, ale nečet - zaznamenal jsem jenom tohle:
Joe píše:Děkuji všem účastníkům za příjemný víkend a nové poznatky. Zdá se, že románská špalková se asi stane u trapperů velmi populární soutěží a snad zástupce Evropy zaujalo "Shinni" čili Indiánský pozemní hokej. Ukázek her bylo nakonec tolik, že se ani nestačili všechny realizovat.

NA SRAZU JSME SE DOHODLI, ŽE PŘÍŠTÍ ROČNÍK BUDE OPĚT NA MALEŠOVU. Tak že tímto jim předávám pomyslnou štafetu. Tématem má být dobová krmě a drobné každodenní práce. Přisliben je i rychlokurz tanců dobových.

(upraveno, připojeno asi o 1/2 hodiny později :mrgreen: ):

Právě mi došlo, jestli nemáš na mysli pozvánku na MINULEJ sraz LH :lol: . Ano, omlouvám se za své delší vedení, tu jsem samozřejmě čet. Tady na webu je to jasný, tu ve WW jsem neviděl.
Já měl na mysli někoho, kdo bude evidovat externisty do toho orientačního seznamu, bude-li jakej.
Ale jak už jsem byl napsal - do zářího daleko :wink:
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Mokohtavenotaxe »

Raiden píše:Takže chápu to dobře, že až bude zase něco podobnýho, bude určená kontaktní osoba, který se my nikde neorganizovaný negativové ohlásíme (mejlem nebo SZ), stylem - chtěl bych přijet, v civilu jsem Venca Jouda z Vidlákova a dělám to a to období, mám dobovej stan / civilní stan / nemám žádnej stan, vybavenej jsem tak a tak, mám přijet v civilu nebo můžu rovnou dobově, apod?

He?
Tak tedy polopatě. Ano - tak jako tomu mělo být i letos a z výše uvedených objektivních důvodů nebylo.
Tedy každý kdo chce přijet - ať už parta nebo jednotlivec - se musí na své účasti vždy dohodnout se vztyčnou osobou, která zodpovídá za dobu do které se dotyčný (í) hlásí.

Je tak?
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

presne a strucne...
Bobr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bobr »

Ja jen doufam, ze ta osoba je styčná (od slova styk) ne vztyčná (od slova vztyk :biggrin:
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
Bobr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bobr »

A neodpustim si otazku - kdo by mel byt napriklad garantem pro vikingy, nebo, nedejboze, dobu jeste odlehlejsi tem již zastoupenym - treba recko, skythove, stehovani narodu?

Abych se vyhnul flame, podotykam, ze se zajimam o SYSTEM a ne jen tak prudim. A zajimam se o nej i proto, ze urcite verifikace se provadeji i na nasich akcich a chtel bych vedet jak v takovem pripade budete resit (opet se predem omlouvam) svou nedostatecnou fundovanost...
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

myslim ze pokud byste chteli jet vy, garantem pro vas by sme byli my, takze hadam jezour, wothan, pokud se objevite vickrat, neni problem v tom ze priste si "svoje lidi" ohlidate vy....

za to recko a podobny vzdalenejsi a mensinovy asi wothan, pokud mam byt konkretni, pripadne by to bylo veci nejaky vzajemny dohody, nejde o nejaky striktni oddeleni zrna a plev.... alespon ja osobne se nebranim novackum a zacinajicim, ale nejak konktrola by precejen byt mela...
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Mokohtavenotaxe »

Bobr píše:Ja jen doufam, ze ta osoba je styčná (od slova styk) ne vztyčná (od slova vztyk :biggrin:
Jojo chybičky se vloudila. :wink:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tady je citace z pozvánky:

Akce se mohou zúčastnit skupiny, které se zabývají historií ve stylu „Oživené minulosti“, ať civilní či vojenské, s historicky věrně představenými složkami života, které k dané době patří. Hlavním zaměření je letos na dobové hry a zábavu, tak že se očekává, že každý s něčím zajímavým přijde.

Krom toho je tam uvedeno, že přihlásit se na ranou dobu u Wothana, pozdější na Malešováky a moderna na mne.
Podle mne toto fungovalo. Chybička byla letos v tom, že to vyšlo v tom WW, a tam to nikdo z nás nedal!!! Ono se tam pokud se nepletu jednalo jen asi o 3-4 lidi. U toho kudlaře vím od něj, že tam přijel právě na základě inzerátu ve WW. Obávám se, že proti takové věci se těško můžeme nějak na 100% ochránit. Tohle je krásná ukázka toho, že se stalo něco, co se stát nemělo a přitom viník je neznámí. Největší sranda je ta, že on to na betom myslel dobře :roll: :lol:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Bobr píše:A neodpustim si otazku - kdo by mel byt napriklad garantem pro vikingy, nebo, nedejboze, dobu jeste odlehlejsi tem již zastoupenym - treba recko, skythove, stehovani narodu?
To je určeno už od počátku. Zatím je to Wothan. Pozdní gotiku až baroko Malešováci a ostatní já. Tak to je zatím, ale počítá se s tím, že dojde k rozšíření o další garanty.
Joe M.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Asi tak, zatím jsme to pro raný středověk my a pro antiku taky, ale je nasnadě že to při tak velkém rozsahu není dlouhodobě udržitelné, čili se počítá s tím že časem přibudou i další garanti pro další období/oblasti.