Proboha, já přeci netvrdil, že je to na chlup to samé!!! Pokud to takto chápete, pak je jasné, že se nemůžeme shodnout! Já jen tvrdím, že z výše uvedených důvodů vytváření takových jednotek rozhodně není objevem Američanů, a že i Evropa (a ne jen Evropa) znala a měla podobné jednotky (ostatně ono je otázkou, zda RR lze považovat za 100% Amíky žeMilan píše:Já si myslím že srovnávat rangery s nějakým druhem vojska z Evropy prostě nelze. Rangeři o kterých je zde řeč, je druh vojska který vznikl v Americe z potřeby přizpůsobit se prostředí a taktice nepřítele. Dalo by se říci, že ranger byl, z evropského pohledu, spojení myslivce, lehkého pěšáka, ženisty a pro časté používání člunů snad i námořníka, který bojoval jako indián.
Škóty a RR
Moderátor: Joe
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Joe M.
-
Joe
- Stálý přispěvatel

-
nataniel
- Stálý přispěvatel

Viem, že najviac zaužívanou zbraňou RR bola Brown Bess. Čital som však, že používali pre lepšiu manipuláciu v hustých lesoch kratšie zbrane vedeli by ste mi niečo o tom napísať. Zvažujem kúpu pušky a skôr ma láka niečo kratšie a možno aj ľahšie.
Bavili sme sa tu aj o výcviku RR. Mňa by zaujímalo či mali aj nejaký špeciálny výcvik na boj s nožom a sekerou / nakoľko sa skutočnosť odlišuje od filmov ako napr. Posledný mohykán, Patriot atď /. Kedže vieme, že meč nahrádzali sekerou pre lepšie využite v lesoch. Ďakujem
Bavili sme sa tu aj o výcviku RR. Mňa by zaujímalo či mali aj nejaký špeciálny výcvik na boj s nožom a sekerou / nakoľko sa skutočnosť odlišuje od filmov ako napr. Posledný mohykán, Patriot atď /. Kedže vieme, že meč nahrádzali sekerou pre lepšie využite v lesoch. Ďakujem
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Buď měli vlastní zbraň (z domova), ale také si ty Besiny skracovali. Milan ti to asi popíše lépe.
Co se výcviku týká, tak oni se rekrutovali většinou z řad hraničářů, čili vesměs již měli bohaté zkušenosti z divočiny. Čili nejlepší výcvik je napadnout nějakou vesnici Euroidiánů a nebo Vitanovi mariňáky a uvidíš
Co se výcviku týká, tak oni se rekrutovali většinou z řad hraničářů, čili vesměs již měli bohaté zkušenosti z divočiny. Čili nejlepší výcvik je napadnout nějakou vesnici Euroidiánů a nebo Vitanovi mariňáky a uvidíš
Joe M.
-
awe
- Stálý přispěvatel

-
cossack
- Stálý přispěvatel

-
cossack
- Stálý přispěvatel

-
nataniel
- Stálý přispěvatel

Na stránke david-pedersoli som teda našiel tú skrátenú BB. Jej rozmery sú: dĺžka hlavne 775 mm a celková dĺžka je 1190 mm. Našiel som tam aj distribútora pre Českú aj Slovenskú republiku. Čakám na odpoveď od Slovenského distribútora v akej cene ju viem zohnať. Nemám však vôbec predstavu čo by ma mohla taká puška stáť. Viete mi niekto poradiť ? Nemáte medzi sebou nejakého puškára, ktorý by ju vedel spraviť možno za lacnejší peniaz ?
-
cossack
- Stálý přispěvatel

Tu krátkou verzi Brownbessky jsem uvedl jako příklad, že něco takového existovalo. A web Pedersoliho, jen protože jsem ji tam našel na obrázku. Jinak co jsem slyšel- Pedersoli nebrat. Mají moc měkká v zámku, takže jsou problémy s křesáním. Pepin ze 77.reg. má od nich právě tu krátkou BB a je fakt, že s tím problémem pořád zápasí.
-
cossack
- Stálý přispěvatel