Výročí 200 let Discovery/voda
Moderátor: Joe
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Tak jsem se včera teprve spojil s Malamutem. Situace není růžová, protože na portáži nachytali 4 dny spoždění. Důvod byl velmi prozaický. Místo původních 6 km portáže to nakonec bylo skoro 40 km
Navíc, pomoc sice dorazila, ale jen na víkend a to Eerde, Atom a ještě někdo, čili žádné davy
Podle mne zde selhala trochu komunikace, protože z jejich předešlých informací jsem i já měl dojem, že tam mají přímo davy. Tohle vědět, tak jsme tam zajeli z Rendezvous MM. Škoda
Momentálně jsou cca 4 km za Ústí nad Orlicí, čili jsou na Tiché Orlici! Vypadá to, že jeden z jejich cílů, dojezd na křesadlové střelby do Starého Kolína se nevyplní
i když tvrdí, že si skusí máknout 

Momentálně jsou cca 4 km za Ústí nad Orlicí, čili jsou na Tiché Orlici! Vypadá to, že jeden z jejich cílů, dojezd na křesadlové střelby do Starého Kolína se nevyplní

Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
No, podle mých výpočtů a zkušeností potřebují asi 4 dny :
1. den - Ústí n.O. - Čermná/Borohrádek
2. den - Čermná - Blešno/Hradec Králové
3. den - Blešno - Valy/Přelouč
4. den - Přelouč - Starý Kolín
Nevím, jak jim to jede, ale podle mne je to ještě pořád dost na knop ! Budou muset dřít jak mezci, protože hlavně od Hradce to bude už jen olej, a předtím skoro taky. Orlice hodně meandruje a je to proti silnici hodně dlouhá cesta (hezká, když nespěcháš)
Pokud tedy dnes ráno vyrazili z Ústí a moje odhady jsou správné, mají šanci dojet do St.Kolína v pondělí večer
Ale samozřejmě se můžu mýlit, bohužel se většinou pletu spíš "optimisticky".
Kromě úseku Přelouč -Starý Kolín jsem vše ostatní minimálně jednou jel.
1. den - Ústí n.O. - Čermná/Borohrádek
2. den - Čermná - Blešno/Hradec Králové
3. den - Blešno - Valy/Přelouč
4. den - Přelouč - Starý Kolín
Nevím, jak jim to jede, ale podle mne je to ještě pořád dost na knop ! Budou muset dřít jak mezci, protože hlavně od Hradce to bude už jen olej, a předtím skoro taky. Orlice hodně meandruje a je to proti silnici hodně dlouhá cesta (hezká, když nespěcháš)
Pokud tedy dnes ráno vyrazili z Ústí a moje odhady jsou správné, mají šanci dojet do St.Kolína v pondělí večer

Ale samozřejmě se můžu mýlit, bohužel se většinou pletu spíš "optimisticky".
Kromě úseku Přelouč -Starý Kolín jsem vše ostatní minimálně jednou jel.
Peggy, Trappers´Corral
-
- Stálý přispěvatel
Bohužel máš asi pravdu
Podle plánu a jeho posunu mi St.K. vychází dokonce na úterý večer
Ostatně i Malamut to tak vidí
taky!
Horší je, že je tím ohroženo i dojetí do Ústí n./L., protože dovolenou mají jen do 31.5. a den musí počítat na návrat, čili budou muset skončit nejpozději 30.5. a spíš 29.5. v neděli](./images/smilies/eusa_wall.gif)
I tak je to podle mne úspěch jako kráva =D> . Nebýt zkluzu na portáži, tak by jim to vyšlo. Spojilo se se mnou několik vodáckých klubů a vypadá to, že touto cestou to skutečně ještě nikdo nedělal

Horší je, že je tím ohroženo i dojetí do Ústí n./L., protože dovolenou mají jen do 31.5. a den musí počítat na návrat, čili budou muset skončit nejpozději 30.5. a spíš 29.5. v neděli
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
I tak je to podle mne úspěch jako kráva =D> . Nebýt zkluzu na portáži, tak by jim to vyšlo. Spojilo se se mnou několik vodáckých klubů a vypadá to, že touto cestou to skutečně ještě nikdo nedělal

Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Tak včera jsem mluvil s Malamutem. Skončili asi 2km za Pichovicemi a dneska mají končit někde v Hradci Králové.
Potvrdil mi, že dovolenou mají jen do 29.5., ale pokud by skončili nějak rozumně, tak jsou připraveni si ji o 2 dny prodloužit. Otázka je, zda to bude možné.
Vitano, bohužel se asi minete. Pochybuji, že by to do Kolína na střelby stihli.
Potvrdil mi, že dovolenou mají jen do 29.5., ale pokud by skončili nějak rozumně, tak jsou připraveni si ji o 2 dny prodloužit. Otázka je, zda to bude možné.
Vitano, bohužel se asi minete. Pochybuji, že by to do Kolína na střelby stihli.
Joe M.