Hudba a hudební nástroje
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
Myslis zobec? Ta bezova fletna ma vlozeny spalik z nejakeho jineho dreva (tvrdsiho - aby se neseschlo?). Kostena fletna ma vlozeny taky dreveny spalik - vyrobce puvodne zkousel i jiny material jako pryskyrici apod, ktera by se rychleji a lepe vytvarovala, nicmene jako nejlepsi (proto, aby se fletna behem hry nezaflusala a neprestala hrat ]:-) ) je porezni material, tedy drevo.
Kamarád shání fidulu. Zkoušel se dohodnout s hudební skupinou Krless, ale ti teď nereagují, takže se snažíme zjistit kde kdo a za kolik by byl schopen fidulu udělat. Nemá někdo nějaké typy?
a po pravdě: Já ani nevím, jak vlastně fidula vypadá a rozdíl od výše zmiňované chrotty je mi taky naprosto nejasný.
To že to má kamarád houslista místo housliček je vše, co chápu
a po pravdě: Já ani nevím, jak vlastně fidula vypadá a rozdíl od výše zmiňované chrotty je mi taky naprosto nejasný.

To že to má kamarád houslista místo housliček je vše, co chápu

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Jiskra: Zkusila bych prave Vita Kasparika.
Reference: http://www.histnastroje.gajdy.cz/aktuality.php
Reference: http://www.histnastroje.gajdy.cz/aktuality.php
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Pokus to uděláš dobře, nepraskne. Viz Dva divoši, tam je výroba bubnu popsána od a do z. BTW, to vypalování, kiteré tam popisují, je dobrá technika, protože tvrdí dřevo.Müscha píše:Potřebuju poradit jak udělat rantl na nějaký velký buben, nevíte někdo? Nechce se mi to dělat z překližky a dlabaný špalek podle mě praskne....
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Úplně přesně to není. Indiánský buben který máš na mysli, se vyrábí tak, že se vezme asi 10cm široký vrbový prut, ten se seseká na prkénko, promastí se a nahříváním nad ohněm pomalu ohýbá. Toto je typ z Planin, podobný Bodhránu. Jinde se používaly typy jiné, např vodní, nebo ten z Dvou Divochů atd.Borivoj píše:müscha, wondra:
Tak se pry delaji indianske bubny naprosto bezne.
-
- Občasný přispěvatel