Já původně reagoval na fakt, že i kdyby se Morava osamostatnila, tak by ji hrozil další možný konflikt s parcelováním. Pokud se nepletu, máme tu Opavské a Těšínské Slezko a proč zrovna to by mělo patřit Moravě? Pak je tu problém se Znojemskem. Legitimně by to mohli chtít nazpět Lucemburkové. No a co Valaši? To přeci Moravané nejsou

No a na Horácku jak jsem již nastínil v mém případě je přílišná propojenost rodin s Českem. Z toho je zřejmé, že mnohé by jistě samostatná Morava nadchla, ale mnohým by (a to hovořím o lidech žijících na tzv.území Moravy) asi moc po chuti nebyla. Čili nejprve bych si na místě Moravských separatistů učinil pořádek doma a pak se staral o Prágl
Hele, to ber jako blblé rejpání a ne vážně

jak jsem už napsal. Můj názor je: 1) Morava a Čechy patří k sobě tisíc let a to bych neměnil. za 2) Morva byla vždy vnímána jako jena ze ZEMÍ, a tady jsem pro, aby tomu opět tak bylo! A myslím, že proti ve skutečnosti moc lidí ani v Čechách a dokonce ano v tolik nenáviděné Praze nebude! Kdo je proti jsou politici a ty si přátelé volíte!!! Mimochodem, napadlo tě se podívat, kolik Moraváků je dneska ve vládě? Jo kámo, z Prahy Vám vládnou vaši bratři
Já na Moravu jezdím dost často, tak že moc dobře znám ty názory. Nicméně někdy žasnu, jaké míty se na Moravě šíří. Jeden příklad za všechny. Moje nynější kolegině v Práci mi vysvětlila, že se do Prahy přestěhovala (před rokem!!!) z Ostravy proto, že ji někdo nakukal, že se v Praze bere příplatek za to, že v Praze pracuješ a žiješ. Myslel jsem si, že to říká jako vtip. Ne - ona to myslela vážně. Jaké asi bylo její zklamání, když zjstila že se bere kulové a hlavě a to mi sama řekla, nejvíc ji zklamalo, když zjistila co je to statistika platů. Jo, když v Praze jsou sídla firem s řiditely s milionovejma vejplatatama, tak to pak máme průměr platu jako kráva. Jenže v reálu ty platy jsou v normálním průměru jako kdekoliv jinde. Čili vydělává to samé co si vydělala v Ostravě. Teď je naštvaná, protože byt tam prodala a místo po ní je už obsazené.
Co se pak týká názorů na Moravu a Moraváky, tak odpověď je velmi jednoduchá. Až na pár vyjímek to prostě nikoho nezajímá a je mu to fuk! Přesto jsem neustále přesvědčován na Moravě, že nemáme nic jiného na práci, než se navážet do Moraváků. Já se ale setkávám s přesně pravým opakem! Jo a asi by jste se divili, kolik těch Čížků má původ z Moravy. Na škole se dělal za mě průzkům původu a rodilejma pražákama ze 30 dětí byli jen 4 !!! A 15 jich bylo z Moravy!
Joe M.