Po stopách Slovákov

Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by sroub »

Mno, bydlim kousek za Kladnem, naše rodina je tu co vim pět generací, a vim že sou dva druhy čechů: 1)češi 2)pražáci.
Když na mě kamarádi z brna na vandu halekali pojď s náma pražáku tak sem málem vylít z kůže. Tolik k tomu pragocentrismu a řízení všeho z čech. :)
Non multi, sed multa
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

Já původně reagoval na fakt, že i kdyby se Morava osamostatnila, tak by ji hrozil další možný konflikt s parcelováním. Pokud se nepletu, máme tu Opavské a Těšínské Slezko a proč zrovna to by mělo patřit Moravě? Pak je tu problém se Znojemskem. Legitimně by to mohli chtít nazpět Lucemburkové. No a co Valaši? To přeci Moravané nejsou :wink: No a na Horácku jak jsem již nastínil v mém případě je přílišná propojenost rodin s Českem. Z toho je zřejmé, že mnohé by jistě samostatná Morava nadchla, ale mnohým by (a to hovořím o lidech žijících na tzv.území Moravy) asi moc po chuti nebyla. Čili nejprve bych si na místě Moravských separatistů učinil pořádek doma a pak se staral o Prágl :wink: :)

Hele, to ber jako blblé rejpání a ne vážně :wink: jak jsem už napsal. Můj názor je: 1) Morava a Čechy patří k sobě tisíc let a to bych neměnil. za 2) Morva byla vždy vnímána jako jena ze ZEMÍ, a tady jsem pro, aby tomu opět tak bylo! A myslím, že proti ve skutečnosti moc lidí ani v Čechách a dokonce ano v tolik nenáviděné Praze nebude! Kdo je proti jsou politici a ty si přátelé volíte!!! Mimochodem, napadlo tě se podívat, kolik Moraváků je dneska ve vládě? Jo kámo, z Prahy Vám vládnou vaši bratři :badgrin:

Já na Moravu jezdím dost často, tak že moc dobře znám ty názory. Nicméně někdy žasnu, jaké míty se na Moravě šíří. Jeden příklad za všechny. Moje nynější kolegině v Práci mi vysvětlila, že se do Prahy přestěhovala (před rokem!!!) z Ostravy proto, že ji někdo nakukal, že se v Praze bere příplatek za to, že v Praze pracuješ a žiješ. Myslel jsem si, že to říká jako vtip. Ne - ona to myslela vážně. Jaké asi bylo její zklamání, když zjstila že se bere kulové a hlavě a to mi sama řekla, nejvíc ji zklamalo, když zjistila co je to statistika platů. Jo, když v Praze jsou sídla firem s řiditely s milionovejma vejplatatama, tak to pak máme průměr platu jako kráva. Jenže v reálu ty platy jsou v normálním průměru jako kdekoliv jinde. Čili vydělává to samé co si vydělala v Ostravě. Teď je naštvaná, protože byt tam prodala a místo po ní je už obsazené.
Co se pak týká názorů na Moravu a Moraváky, tak odpověď je velmi jednoduchá. Až na pár vyjímek to prostě nikoho nezajímá a je mu to fuk! Přesto jsem neustále přesvědčován na Moravě, že nemáme nic jiného na práci, než se navážet do Moraváků. Já se ale setkávám s přesně pravým opakem! Jo a asi by jste se divili, kolik těch Čížků má původ z Moravy. Na škole se dělal za mě průzkům původu a rodilejma pražákama ze 30 dětí byli jen 4 !!! A 15 jich bylo z Moravy!
Joe M.
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Nejmenuje se tohle téma náhodou Po stopách Slováků? A chtěl bych mít tvoje starosti... :wink:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

Tady jsou ty starosti :wink: http://www.moravia.ic.cz/
Joe M.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

Já jsem taky pro autonomní Moravu :D/

Konfederace Čechy - Morava - Slovensko - Podkarpatí
vladyka Křesomysl, Velesův lid
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Mě fascinuje, že Moraváci mluví i za Slezany, a Slezani se nestydí mluvit za Prajzáky. Brno, Olomouc nebo Praha, všechno je to stejná pakáž, která na Prajzke zvysoka kašle. :twisted:
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

S prajzskou máš pravdu - počítáme s Vámi do Moravské země :c) Budete mít vlastní jazyk ve školách a vyšší sociální dávky :c)
vladyka Křesomysl, Velesův lid
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

Pampalíny wrote:Já jsem taky pro autonomní Moravu :D/

Konfederace Čechy - Morava - Slovensko - Podkarpatí
Jsem pro - mě se to líbí :wink:
Joe M.
Björn Hundolfr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Björn Hundolfr »

Pokud budou vyšší sociální dávky tak se stěhuju z Prahy zpět na Moravu :lol:

Slovan je etnikum. Viking je diagnóza - 

Knecht)" Image
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Begbie »

Hlavně že většina těch hnusných pragocentriků je původem z moravy :biggrin: A včil mudruj moraváku :mrgreen:
Dobrý den, máte zmrzlý držťky ?
Ne, my si topíme!
   http://www.rucnitkani.cz