Brnířina

Řemesla a každodenní život

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Bobr de Bobrow
Nováček
Nováček

Re: Brnířina

Post by Bobr de Bobrow »

Na smrad a rámus mám už sousedy zvyklé, větší sranda byla, když utěsnšné víčko udělalo PUK a Bóža ho nemohl v kamnech najít. :-D Každopádně se do Libušína zkusím mrknout na Loricu Sqamatu. Tak mi držte palce.
NIL HOMINI CERTUS EST
Bobr de Bobrow
Nováček
Nováček

Post by Bobr de Bobrow »

A je tu malý výsledeček nočních pokusů. Omlouvám se za kvalitu fotografií, Můj starý aparátek v režimu MAKRO moc neumí.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NIL HOMINI CERTUS EST
Boza
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Boza »

Ha, lorica hamata squamataque, zbroj před jejíž výrobní náročností bledne cokoliv dalšího!
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
Bobr de Bobrow
Nováček
Nováček

Post by Bobr de Bobrow »

Zatím to ještě není úplně podle mých představ, ale jde to a je to funkční. Až jsem se divil, jakou tam ty šupinky mají vůli v pohybu. Tenhle kousek mi trval skoro 4 hodiny.
NIL HOMINI CERTUS EST
Hellwick
Nováček
Nováček

Post by Hellwick »

Huuuu.. těch asi moc nebývalo :) a kdo tohle vůbec mohl používat? To na osobu vyrábělo snad 5 generací aby to ten poslední mohl ztratit kdesi v bahnu i s jeho životem :D
Boza
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Boza »

Dochovalo se jich z římských dob přinejmenším devět - pochopitelně jako větší či menší fragmenty, ale dochovalo. Pracnost je pouze otázkou dělby práce.

Obrázky jiné současné repliky kousku LHS jsou tady: http://www.erikdschmid.erikds.com/
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
Bobr de Bobrow
Nováček
Nováček

Post by Bobr de Bobrow »

Pokus č. 3
kroužky:
vysekávané: 2.9 x 4.6 x 0.25 mm - 80 ks
nýtované: 3.4 x 0.6 mm - 75 ks
šupiny: cca 7.5 x 11 + 2 mm, síla plechu 0.25 mm ocel - 13 ks a mosaz - 11 ks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NIL HOMINI CERTUS EST
Bobr de Bobrow
Nováček
Nováček

Post by Bobr de Bobrow »

Hotové veledílo.
NIL HOMINI CERTUS EST
Hellwick
Nováček
Nováček

Post by Hellwick »

Teda, pane Bobr... vy se asi doma hodně nudíte :) hodně luxusní práce ..od nevidim do nevidim jsem zvědavý jestli z toho padne komplet :)
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Upravené kleště - nic světoborného, jen takový nápad, ale zdá se že funguje. Místo otvoru v pevné čelisti jsem nechal udělat větší otvor a vyplnit ho směsí olova a cínu. V podstatě to kombinuje práci s jehlou a olověným pukem a kleštěmi. Není to tak náročné na spasování, nepoškozuje to jehlu a když se to už hodně vymačká, snadno se to tam zhutní kladívkem zpátky. Zkoušel jsem to teď asi na 30-ti kroužkách a v pohodě.

Image
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.