Brnířina
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Nováček
Re: Brnířina
Na smrad a rámus mám už sousedy zvyklé, větší sranda byla, když utěsnšné víčko udělalo PUK a Bóža ho nemohl v kamnech najít. :-D Každopádně se do Libušína zkusím mrknout na Loricu Sqamatu. Tak mi držte palce.
NIL HOMINI CERTUS EST
-
- Nováček
A je tu malý výsledeček nočních pokusů. Omlouvám se za kvalitu fotografií, Můj starý aparátek v režimu MAKRO moc neumí.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NIL HOMINI CERTUS EST
-
- Stálý přispěvatel
Ha, lorica hamata squamataque, zbroj před jejíž výrobní náročností bledne cokoliv dalšího!
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Nováček
Zatím to ještě není úplně podle mých představ, ale jde to a je to funkční. Až jsem se divil, jakou tam ty šupinky mají vůli v pohybu. Tenhle kousek mi trval skoro 4 hodiny.
NIL HOMINI CERTUS EST
-
- Nováček
Huuuu.. těch asi moc nebývalo
a kdo tohle vůbec mohl používat? To na osobu vyrábělo snad 5 generací aby to ten poslední mohl ztratit kdesi v bahnu i s jeho životem :D

-
- Stálý přispěvatel
Dochovalo se jich z římských dob přinejmenším devět - pochopitelně jako větší či menší fragmenty, ale dochovalo. Pracnost je pouze otázkou dělby práce.
Obrázky jiné současné repliky kousku LHS jsou tady: http://www.erikdschmid.erikds.com/
Obrázky jiné současné repliky kousku LHS jsou tady: http://www.erikdschmid.erikds.com/
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Nováček
Pokus č. 3
kroužky:
vysekávané: 2.9 x 4.6 x 0.25 mm - 80 ks
nýtované: 3.4 x 0.6 mm - 75 ks
šupiny: cca 7.5 x 11 + 2 mm, síla plechu 0.25 mm ocel - 13 ks a mosaz - 11 ks
kroužky:
vysekávané: 2.9 x 4.6 x 0.25 mm - 80 ks
nýtované: 3.4 x 0.6 mm - 75 ks
šupiny: cca 7.5 x 11 + 2 mm, síla plechu 0.25 mm ocel - 13 ks a mosaz - 11 ks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
NIL HOMINI CERTUS EST
-
- Nováček
Hotové veledílo.
NIL HOMINI CERTUS EST
-
- Nováček
Teda, pane Bobr... vy se asi doma hodně nudíte
hodně luxusní práce ..od nevidim do nevidim jsem zvědavý jestli z toho padne komplet 

-
- Stálý přispěvatel
Upravené kleště - nic světoborného, jen takový nápad, ale zdá se že funguje. Místo otvoru v pevné čelisti jsem nechal udělat větší otvor a vyplnit ho směsí olova a cínu. V podstatě to kombinuje práci s jehlou a olověným pukem a kleštěmi. Není to tak náročné na spasování, nepoškozuje to jehlu a když se to už hodně vymačká, snadno se to tam zhutní kladívkem zpátky. Zkoušel jsem to teď asi na 30-ti kroužkách a v pohodě.

Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.