Přesně tak a to je!!! To ti tak nepřipadá, ono to tak je!Wothan píše:Mně to někdy přijde jako bezduché polykání kilometrů, kde krajina a příroda hraje jen roli terénu.

Čili šlo nikoliv o sport (ač byl vlastně také jeho součástí - nikoliv ale primární), ale o pokus návratu do přírody. No a také i o útěk před civilizací. Proto jsme záměrně používali staré věci, nebo ty nejlevnější a nejdostupnější. V neposlední řadě šlo ale i tehdy o jistý politický postoj - i to bylo ve hře. Šlo i o boj proti konzumní společnosti!!! Dokonce bych řekl, že to byl ten hlavní postoj.
U moderní outdoor-turistiky právě díky vybavení, které je ale spojeno s výrobci jde o klasickou ukázku právě konzumu. Proto mne nemile překvapilo, že mnoho dnešních trampů tomuto také podléhá, a ani si to neuvědomují. Ještě před pár roky by taková výbava byla považována za mastňáctví prvního stupně a "mastňák" byla těšká urážka

Nemyslím si, že by tramping ale zanikl zcela. Vždy se najde pár (o o to že jen pár mi šlo) jedinců, kteří to budou z nostalgie dělat. Možná se jednou bude dělat i tramping jako LH stil