Nojo, jenže už sama výroba takových hrudek na probití by byla náročná, nemluvě o manipulaci s něčím tak maličkým ve výhni, to bys jich polovinu roztavil. A při nestejném tvaru by z toho vycházely asi děsné zmetky. Jestli se ty kroužky získávaly probíjením už připravených kousků a pokud lze brát za 100% fakt že ty kroužky nebyly svářené, pak bych si vsadil na postup zhruba takový, že budu mít dvoudílný střižný nástroj - masivní kousek kalené oceli s ostře hraněným kulatým otvorem (prostě kostka s dírou, že Wothane

), na díru položím plech a bouchnu do toho kaleným kulatým průbojníkem (plným, ne výsečníkem) a mezi hranou průbojníku a díry tak vystřihnu kulatý kousek plechu (což by dost možná vyžadovalo mít nějaký přípravek, který mi ten nástroj povede přesně na díru). Do tohohle získaného kousku pak (asi za studena, opět nevím jak bych s tím manipuloval ve výhni) vyrazím dírku a nakonec to celé nějak srovnám. Dalo by se asi počítat s tím, že původní kolečko bude menší a při probití/vyseknutí vnitřní dírky se ještě trochu vytáhne.
Ale přijde mi to pořád zatraceně složitější než ty kroužky všechny nýtovat. Navíc mi vzniká nezanedbatelné množství odpadu, což je při tehdejší produkci železa docela tristní (nevím, třeba to posbírali a pak přihodili do pece při dalším tavení rudy).
Plus je třeba počítat s tím, že rozměry nástrojů by musely být sakra dobře vyladěné aby to stříhalo a nekroutilo se to...když vezmu v úvahu opotřebení, dobrušování, nestejnou tloušťku ručně kovaného plechu...zdá se mi to opět o něco nereálnější.