Předměty denní potřeby
Moderator: Joe
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Fakticky se to šije z vlny??? Já jen že naše kostkované podkolenky jsme byli nuceni provizorně udělat taky z metráže - ba/le , taky jsou stříhané na koso, ale že byto nějak extra pružilo....
Aby to člověk přetáhl přes patu musí se na achilovce přidat matroš a pak to tam nehezky přebývá. U těch našich záležitostí to zase až tak nevadí, ale u punčoch bych si představoval, že budou pěkně obepnuté.

-
- Stálý přispěvatel
Raiden: ani nehledal - mám teď jiné starosti
Cossack: nevím jak anglické, ale francouzské jsou skutečně šité z látky - je tam nějak zvlášť všívaná pata a chodidlo. Jinak co jsem si všiml, angličani nosili punčochy zastrčené do krátkých nohavic, zatímco u francouzů jsem je viděl na obrázcích přetažené přes nohavici a přichycené podvazkem podobně jako legíny, nebo spinky (gaiters). Nevím ale, jestli to má nějaký praktický význam, nebo je to jen módní výstřelek.
Cossack: nevím jak anglické, ale francouzské jsou skutečně šité z látky - je tam nějak zvlášť všívaná pata a chodidlo. Jinak co jsem si všiml, angličani nosili punčochy zastrčené do krátkých nohavic, zatímco u francouzů jsem je viděl na obrázcích přetažené přes nohavici a přichycené podvazkem podobně jako legíny, nebo spinky (gaiters). Nevím ale, jestli to má nějaký praktický význam, nebo je to jen módní výstřelek.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Stálý přispěvatel
na téma punčochy jsme narazili v baroku, tady; akorát nemám ponětí, jak se lišily renesančně-barokní punčochy od rokokových.
BTW přímý link na střih punčoch (http://www.vertetsable.com/demos_stockings.htm) nám tam zrovna nějak nefunguje, snad je to jenom momentální indispozice serveru...
BTW přímý link na střih punčoch (http://www.vertetsable.com/demos_stockings.htm) nám tam zrovna nějak nefunguje, snad je to jenom momentální indispozice serveru...
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel