Tip na výlet.

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Byl jsem tam těsně po zahájení a dost mi tam chyběly zbraně ze strarších období.... Každopádně bylo to celkem zajímavé.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Zdarec, jedu v Sobotu do Bardějova, cestou se chci stavit na Spišský hrad a možná mi vyjde čas ještě na něco, můžete mi prosím říct zdali je v okolí něco co stojí za návštěvu? Díky moc :wink:
Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jura »

gotické dvojlodní kostelíky...je jich celkem 14 a některé nejsou běžně přístupné, něco v je popsáno v průvodcích, jsou v Popradu, Spiš. štvrtku, etc...víc ví Bryennios
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Díky to mi stačí, zbytek si dohledám. :wink:
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Métá?xestse Ohnéssese »

V neděli jsme navštívili klášter v Kladrubech (u Stříbra). 100 m od kláštera jeden nadšenec zrekonstruoval vybavení ŘOPíku. Prvně jsem viděl snad kompletní interiér betonového bunkru z pohraničního opevnění. Vřele doporučuji.

Jinak v klášteře jsem na raně renesanční dřevorytině z Německa objevil zajímavou konstrukci sandálů (teda předpokládám, že to byli sandále). Když jsem je fotil mobilem, tak po mně vystartovala průvodkyně.... :evil:
Fotky ale mám, jen nevím jak je sem vystavit :-X
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jura »

pro lidi z pod Bílých Karpat: Napoleonská akce u Kuželova : http://napoleonika.cz/content/view/214/24/lang,cz/
nunc est bibendum
Martin
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Martin »

Tak tenhle tip na výlet je jenom pro otrhlé povahy:
http://www.hummer-hradiste.cz/

Další příklad, že lidská ubohost nezná mezí. Myslím, že nemá smysl usilovat o nějakou nápravu šermířské obce. Nástrahy, které čekají na mladé nezkušené "řitíře", toužící po exhibici před diváky, jsou příliš rafinované a stěží jim odolat.
LH zdar!! Broda Hrr!!
Romul
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Romul »

ale to je jen pro opravdu otrlé :badgrin: -přispějeme ke z kvalitnění šermířského řemesla :lol: :badgrin: todle je už vážně moc :roll:
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Hele, "Zahájení - 1.9.2007". Pozoruhodné. Téhož dne otevřela "středověká krčma" Dětenice své detašované pracoviště v Písku (odkaz). Základní myšlenka stejná: středověk = období od pádu říše římské do vynálezu parního stroje... ](*,)
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

To je fakt strašidelný :|
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.