Vše okolo písemnictví
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Zápisy na březové kůře z Novgorodu jsou ovšem mnohem mladší. K tématu doporučuji tento článek: http://www.feudum.cz/view.php?cisloclanku=17
-
- Site Admin
odhlidnu od obsahu a prihlednu k forme... v par vetach prejdes od pisma na mistni jmena ktera se trefuji (na co, k cemu????) a jak s pismem souvisi nalez zelezny rudy u kaplicky uz mi unika zcela... nevim... skolu mam jen stredni a jeste technicky smer, ale blok textu ktery dava smysl napsat dokazu, to je dneska na tom ta teologie tak mizerne?slavicek píše:Hájek výslovně uvádí slovanskými písmeny a jazykem. Což všichni považují za blbost, protože by šlo o slovanské písmo před věrozvěsty moravskými... Že by ovšem tak obrovská plocha Slovanů, jako západní, střední a východní neměli písmo, to je taky nepravděpodobné. Když byli v dotyku s karolinskou , franckou a otonskou kulturou. Taky je to druhotný pramen 1541 napsaný. Ale místní jména se trefují a jsou jedinečná. I věcně. Jen jsem zíral, když se ve Zdechovicích našla železná struska na návsi u kapličky. Asi před třemi lety. Do té doby zvěst o výrobě železa za Kroka tady byla jen báje od Hájka.Wothan píše:Technicky je to samozřejmě možné a mám dojem že jsem dokonce někde i viděl zápisy psané na březové kůře, jen by mně zajímalo jakým písemem to ten pisák té Libuši psal?
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
Připomíná mi to revoluční teorii sovětských badatelů, že rusové odedávna znali bezdrátovou telegrafii, alespoň podle absence drátů v nálezech soudě:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Občasný přispěvatel