Granty?

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Joe píše:Tak za prvé, mě chtěli za euroskepticizmus i bít, když jsem se hrdě přiznal, že jsem byl hlasovat a to PROTI.
Promiň Joe, ale tebe jsem nemyslel. Ty míváš takové zdravé názory :-) My jsme řídili euroskeptickou kampaň na Severní Moravě a zbytku Slezska. Vytiskli jsme pár desítek tisíc letáků a chodili to jak Jehovisti rozdávat po městech - docela pakárna :cry: A teď proč to zmiňuji - jednu holčinu - křehounkou dívčinu 160 cm - tam velice sprostě napadl nějaký borec v saku (myslím, že ho znám - že pracuje nebo je volen na městě) a to nakonec málem fyzicky. Takže nejsi sám :-/
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Ale já to malé c napsal tentokrát záměrně :wink:
Jinak neříká se dneska správně Róm :badgrin:
Joe M.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Trochu off topic - Róm je cizí slovo. Je to jako bychom říkali Němcům Deutschové :twisted: Mimochodem to že Němci jsou "němí" je podle sudeťáků ukázka naší netolerance ke germánům.

Ještě granty: vyplatí se dělat granty i mimo mísu svých původních záměrů: Všechny instituce raději dávají peníze těm, kteří v minulosti dokázali granty zpracovat. A kromě toho se na malých věcech člověk učí...
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Ono je to s granty prostě u nás tak, že na co by jsme je potřebovali, tak na to nemáme šanci je dostat! A na co by jsme je možná dostali, tak to zase nechceme dělat!
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Pampalíny píše:Trochu off topic - Róm je cizí slovo. Je to jako bychom říkali Němcům Deutschové :twisted:
No já si to nevymyslel :badgrin: Pokud je mi známo, tak se Cikánům oficiálně tak říkat nesmí a má se jím říkat Rómové. Že to je kravina, to je věc jiná. Ostatně jsem se setkál s tím, že to štve i mnohé Cikány - Rómy :badgrin:
Joe M.
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Mokohtavenotaxe »

Joe píše: Pokud je mi známo, tak se Cikánům oficiálně tak říkat nesmí a má se jím říkat Rómové.
To je sice možná politicky korektní, ale mám za to, že pravidila českého pravopisu dovolují obé.
A jinak dávám za pravdu Pampalínimu, já říkám jen Cikán a říkat budu. Přestože proti nim vůbec nic nemám, spíše naopak. :wink:
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Joe píše:Ono je to s granty prostě u nás tak, že na co by jsme je potřebovali, tak na to nemáme šanci je dostat! A na co by jsme je možná dostali, tak to zase nechceme dělat!
Však já nikomu nic nenutím :-) Já bych třeba chtěl více zpracovat III. odboj. na ten mi nikdo nedá ani korunu (s komunisty u moci). Ovšem díky II. odboji a grantům mám nyní techniku, zkušenosti, kontakty a spolupráci s médii. Takže mě práce na III. odboji nebude tolik "bolet". Ovšem mě zajímá i II. odboj a naše sdružení má hodně široký záběr, takže jsem v jiné situaci než ty.

Pro LH sdružení bych navrhoval místní granty v podobě dětských dnů - exkurzů do historie, školní exkurze, programy atd. tedy něco, co má k programu blízko a zároveň to bude mít šanci oslovit sponzory/granty.

Je to o tom, co jsem již psal. když "nedokážeš" zpracovávat granty za desítky tisíc, tak ti těžko někdo dá milión. A EU ti zpravidla méně nedá (viz FARE). :-X
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Pampalíny píše: Však já nikomu nic nenutím :-) Já bych třeba chtěl více zpracovat III. odboj. na ten mi nikdo nedá ani korunu (s komunisty u moci). Ovšem díky II. odboji a grantům mám nyní techniku, zkušenosti, kontakty a spolupráci s médii. Takže mě práce na III. odboji nebude tolik "bolet". Ovšem mě zajímá i II. odboj a naše sdružení má hodně široký záběr, takže jsem v jiné situaci než ty.
Však já to neberu tak, že by jsi něco nutil :wink:
Nijak ve zlém :wink: , ale toto je klasická ukázka na co se dají granty sehnat a to podle mne z jednoduchého důvodu. Jde o oblast, kde se alespoň předstírá, že o ně stát má zájem z politických důvodů. Takových oblastí je víc, ale to jsou oblasti, kam by jsme těžko nastrčili svou činnost. Čili toto sice víme, ale je nám to na nic :badgrin:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Pampalíny píše: Pro LH sdružení bych navrhoval místní granty v podobě dětských dnů - exkurzů do historie, školní exkurze, programy atd. tedy něco, co má k programu blízko a zároveň to bude mít šanci oslovit sponzory/granty.
Toto již občas využíváme. Zrovna tento týden děláme "Spratkárnu" v Odolene Vodě a financuje nám to město. Jenže ono to je tak, že MY to děláme pro ně (jejich děti), čili není to příspěvek na naší vlastní činnost.
Asi to píšu blbě - prostě tento typ akcí děláme jaksi navíc protože nás o to někdo třeba požádá, ale není to pilíř naší činnosti. Navíc ty prachy se tam vesměs utratí, čili zisk z toho ne jen že není, ale často do toho dáme i něco navíc ze svého. Protě pro nás je to dobrý skutek :badgrin:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Mokohtavenotaxe píše:
Joe píše: Pokud je mi známo, tak se Cikánům oficiálně tak říkat nesmí a má se jím říkat Rómové.
To je sice možná politicky korektní, ale mám za to, že pravidila českého pravopisu dovolují obé.
A jinak dávám za pravdu Pampalínimu, já říkám jen Cikán a říkat budu. Přestože proti nim vůbec nic nemám, spíše naopak. :wink:
Vždyť já se nepřu :wink:
Joe M.