Táborové vybavení

Moderátoři: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ

woden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Táborové vybavení

Příspěvek od woden »

Pankom? to by som si dal :-)
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Ještě mě napadá, že na Kluszynu se nám líbilo jak měli Rusové ohraničený tábor těmi zátarasy (v podstatě španělskými jezdci ve skládacím provedení). Nebylo by marné mít taky něco takového - jezdce, nebo jen ze špičatých tyčí svázané ježky.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Brant »

Knecht píše:Ještě mě napadá, že na Kluszynu se nám líbilo jak měli Rusové ohraničený tábor těmi zátarasy (v podstatě španělskými jezdci ve skládacím provedení). Nebylo by marné mít taky něco takového - jezdce, nebo jen ze špičatých tyčí svázané ježky.
No jo, jenže kdo to bude tahat? Nebo je pokaždé vyrábět na akci? Ne vždycky je po ruce dostatek náletovejch stromků...
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od El Cid »

Hlavně strach lidem nedovolí se k táboru přiblížit, tak na co ježečky? :biggrin:
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli  pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

No já vím že je to další věc na tahání...pokud budu jezdit na akce častěji autem, klidně bych je nabalil, ale vzhledem k tomu že ze skupiny i z místa jezdím sám a veškerou výstroj nacpu do báglu, zatím mi to pořád připadá zbytečné.
Ale v zásadě je to prostě svazek nepříliš dlouhých tyčí na střechu auta, zas to není takový problém.

Jiná možnost by byla nakovat vraní nohy, ale potulní opilci by asi nadávali.

Ještě mě k táboru napadá, že párkrát jsme na RS bitvách měli v táboře extra trojnožku, na kterou jsme skládali kopí - vypadalo to docela malebně a eliminovalo to kopí, opřená a kácející se po stanových plátnech nebo překážející/rezavějící na zemi.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Brant »

To jo, trojnožka se hodí. Když se na ni navážou příčná břevna, dají se na tom i sušit kožešiny. To bychom ale asi dali právě z těch náletů, netřeba to tahat autem, ne?
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Netřeba, jen to nadhazuju jako nápad
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Brant »

Nápad dobrej. Padající kopí jsou nepříjemný.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Myslíte že by se dal použít demižon s proutěným opletem? Takový bych měl.
Dlouhán
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Dlouhán »

Já jsem přesvědčený, že dal, pokud nemá na hrdle závit. Sám takový demižon sháním.