Odívání
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
No pokud budeš chtít LH kostým pak i LH ručně šitý. Cena takového brokátového kousku se může vyšplhat až na cenu slušného auta
. Ale zkusím sehnat ten kontakt na brokáty. S tím šitím, znám švadlen několik, ale dnes všechny šijou na stroji. V ruce by to také jistě zvládli, ale ta cena za práci bude asi úplně někde jinde. Pokud vím má choť si šaty na 12. st. tedy poměrně jednoduché šila asi tři měsíce. Tedy po práci samozejmě, ale i tak je to dost hodin. Jinak LH je samozřejmě len a vlna.

-
- Občasný přispěvatel
Jacques: kde sehnat aksamit je poměrně veselý dotaz, ale zkusila bych zabrouzdat po netu. Jinak tip, kde jsem ho viděla je v salonu mé hodně potrhlé kamarádky: Sirael u Veletržního paláce. (je ale fakt hodně trhlá
).
Jinak ad švadlena - velmi pěkné ručně šité kostýmy šije Korouhevní švadlenka Hanka (tady na foru jako Syky) - ale nejsem si jistá, že ji ukecáš aby se vrhla šít něco z tak pekelně drahé látky

Jinak ad švadlena - velmi pěkné ručně šité kostýmy šije Korouhevní švadlenka Hanka (tady na foru jako Syky) - ale nejsem si jistá, že ji ukecáš aby se vrhla šít něco z tak pekelně drahé látky

Viktorie
-
- Stálý přispěvatel
Sestavuji seznam látek, užívaných v 1.pol.14.st. a zatím nejobsáhlejším zdrojem je mi Dr. Čeněk Zíbrt - Dějiny kroje v zemích českých, Od dob nejstarších až po války husitské, F. Šimáček, Praha 1892.
Ve zmiňované literatuře je sice řazení látek dle názvu a původu, ale nikoli charaktristika, tedy jedná-li se o látku hedvábnou, polohedvábnou, brokát, vlnu, len, atd. Můžete mě odkázat? nebo ještě lépe, nemá někdo již vypracovaný seznam látek na vrcholná středověk, abych pracně neobjevoval již jednou objevené? Díky
Ve zmiňované literatuře je sice řazení látek dle názvu a původu, ale nikoli charaktristika, tedy jedná-li se o látku hedvábnou, polohedvábnou, brokát, vlnu, len, atd. Můžete mě odkázat? nebo ještě lépe, nemá někdo již vypracovaný seznam látek na vrcholná středověk, abych pracně neobjevoval již jednou objevené? Díky

Ich dien!
-
- Stálý přispěvatel
S tím sametem bych byl hodně opatrný, co já vím tak první doklad hedvábného!!!! sametu je až pohřební hábit Jana Zhořeleckého a to je až druhá půle 14. w. Nutno dodat, že je to opravdu nějakej nóbl pán - syn Karla IV., takže jen tak nějaký zemánek na to nedosáhl.
Jinak Uhry jsou v odívání poněkud svérázná oblast a burgundské vlivy by se tam asi jen tak neobjevily, naopak ta uherská móda se (ale až později) stala populerní v Evropě.
Jinak Uhry jsou v odívání poněkud svérázná oblast a burgundské vlivy by se tam asi jen tak neobjevily, naopak ta uherská móda se (ale až později) stala populerní v Evropě.