V. ROČNÍK SRAZU LH 2009
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
Re: V. ROČNÍK SRAZU LH 2009
Ono je vždycky dané nějaké téma - letos by to měla být pokud se nepletu "móda" a vše kolem toho, což by vám mohlo Maršálku vyhovovat ne?
My co se těch srazů účastníme už déle se vesměs známe, ale nějaké základní představení se bývá obvyklé a u nových účastníků by bylo fajn i trochu obšírnější. Detaily ohledně "gotiky" pak asi opravdu s Vikinou.

Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Dobře mi tak, myslel jsem to dobře ale napsal jsem to jako pako (takže normálně)Wothan wrote:Ono je vždycky dané nějaké téma - letos by to měla být pokud se nepletu "móda" a vše kolem toho, což by vám mohlo Maršálku vyhovovat ne?My co se těch srazů účastníme už déle se vesměs známe, ale nějaké základní představení se bývá obvyklé a u nových účastníků by bylo fajn i trochu obšírnější. Detaily ohledně "gotiky" pak asi opravdu s Vikinou.

Ich dien!
-
- Stálý přispěvatel
Ony ty semináře nemusí být nutně o teorii - tady to bude spíš o praxi - tj. nějaká komentovaná módní přehlídka s ukázkami typických prvků oděvu dané doby a oblasti apod. Jistě že se tam nevejde všechno, takže vypíchnout to co si myslíte že je podle vás nejzajímavější pro ostatní a nebo pro vás nejtypičtější.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Pokud by si Maršálku chtěl tak bych ti mohl pomoci, protože mám nějaké kusy oděvu, které bych mohl předvést, tak aby si se nemusel převlékat do ničeho, co není hodno tvé důstojnosti
Navíc mi bylo naznačeno že pokud nejsem elf tak mohu jet

Navíc mi bylo naznačeno že pokud nejsem elf tak mohu jet

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Do kdy se musí dát přihláška? Já bych možná dojel jen sám nebo s malým doprovodem, ale je otázkou jak můžeme přispět k tématu když zrovna pro VM je to oblečení naprostá neznámá. Leda přednést něco k nálezům zbytků tkanin a pak různé anorganické součástky oděvu.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Knecht: to je pravda (teď jsem tady coby románec vybavený nálezy oděvů a obsáhlou ikonografií vykouzlil na tváři velice zlomyslný škleb a stydím se za to
) - nicméně můžete demonstrovat právě to co děláte - ukázat to málo co máte k dispozici a vysvětlit jak na základě toho přistupujete k rekonstrukci a proč si myslíte že by ten oděv měl podle vás vypadat tak a tak, co bylo inspirací, na základě jakých pramenů (i nepřímých) apod.