Akce

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Akce

Příspěvek od Wothan »

No a jen tak úplně pod čarou zmíním hezké polské dudačky :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Tom12
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tom12 »

Děkuji za kritiku i za slova chváli.Ta pouť je bohužel nutné zlo.Já jsem tu pouť chtěl zrušit už při ročníku 2008 ale bylo mi řečeno že si to přeje městské zastupitelstvo.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

No jo, taky mi dalo práci držet děti dál od tohohle humbuku a zachránit zbytky rodinného rozpočtu :badgrin: Ale možná by stačilo najít pro to jiné místo, nebo alespoň během bitvy zastavit ty nejokatější atrakce :-k
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Plánoval jsem, že bych přijel postavit do tábora svoji dílničku, nevyšlo to hlavně z časových důvodů. Ale ta pouť umístěná nadohled byl důvod proč mne to ve finále zase až tolik nemrzelo. A jako důstojník jednotky z tohoto období bych hodně zvažoval jestli máme zapotřebí se takové akce účastnit. Bez urážky.
Kurňa vždyť v Malé pevnosti by to zastupitelé taky nenechali postavit hned vedle - když to dovedu ad absurdum.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Poprvé jsem se byl podívat na Slavkov a bylo to po 12 letech poprvé co jsem byl na bitvě jako divák. Je to divný pocit. Pořád jsem měl cukání přeskočit pásku, popadnout nejbližší pušku... :)
fotky tady: http://knecht.rajce.idnes.cz/Slavkov10/
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Posadowski
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Posadowski »

Vážení,
dovoluji si vás pozvat na letošní Seminář historie odívání.
Konat se bude 19. listopadu 2011 v muzeu v Hradci Králové.
Spousta zajímavých přednášek, doporučuji třeba tu Dr. Bravermanové o textilních památkách na Pražském hradě, já si přihřeji polívčičku s vývojem kabátců ve 14. století. .
Podrobnosti na webovkách: http://seminarhistorie.wz.cz/index.htm
Obrázek
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Tom 12-Na Terezíně jsem byl jako divák-možná by nebylo od věci strčit téma do sedmiletkového šuplíku.Připomínky-klady v podstatě souhlas s předchozím hodnotícím.A rozhodně kladně hodnotím opravované a zpřístupněné prostory pevnosti-bomba.
Negativa-překvapivě uzavřené městské infocentrum,nedostatečná informovanost kde se co děje.Přehledně zpracovaný letáček jsem musel vyškemrat od dobrovolné hasičky.Konkrétně na to kde bude střelba s kasemat(a kdy) mi nikdo nedokázal odpovědět.Běžel jsem tam po prvních ranách(super naprosto zážitek..)
Vynikající přednášky kata Pawouka.ovšem opět bez reklamy...
Bitva-stejné nešvary jako na ostatních bitvách-vojáci mají pocit že diváci nevidí detaily.Vidí NAPROSTO vše.Fotografové v uniformách s obřímy foťáky s bleskem fotící mezi bojujícími jsou ZLOČIN.Tahání bedniček s přijímači a metry drátu od postřelů vidět jak kráva.
To,že vojáci nepadají mi tolik nevadí a chápu to-kdyby na soustředěnou palbu reagovala celá jednotka např vyklizením pozice.
Je to jednoduché a dá se to udělat bez nácviku.Neděje se to
Příklad-nastoupí proti sobě dvě party jedna dobře organizovaná druhá horší,po první salvě jedna krásně nabije,druhá má potíže s organizací-měla by prostě zmizet.
Nastoupí děla-pěchota by měla zmizet-přesunout se..
Jízda-v bitvě naprosto bez učinku-třikráte objede nepřítele a nestane se vůbec nic!!!nejde přitom o nutnost třískat do pušek šavlema-ale ukázat nějaký taktický záměr-vojáci vyklidí důležitou pozici(třeba i ve strachu)nebo ji před jízdou udrží a bude to mít vliv na pokračování bitvy....
Je mi jasné že vše bylo bez nácviku,ale už sklatbou scénáře se dá udělat nápaditá bitva-je výhoda fungujícího velení jednotek,tak ji využijte..PROBOHA VÁS PROSÍM NESNAŽTE SE "ŠERMOVAT!!!!!" střílejte,pochodujte ale NEŠERMUJTE.
Chválím průvodní slovo,efektní noční bitva(bohůmžel se stejnými nešvary) a cvičte pořadovky a hlavně střelbu,nabíjení.Jinak super akce,pojedu zas... =D>
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Já tam byl loni a mám z toho stejný pocit :-)
Hydra
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hydra »

Do prvního května je v Národním muzeu v Praze k vidění malá ale vydařená výstava o kuších, doplněná o několik dalších militárií http://www.nm.cz/Historicke-muzeum/Vyst ... aboli.html vřele doporučuji.