Tak na to by Ti asi nejlépe odpověděl Peggy. Jeho parta se touto pevností přímo programově zabývá.
Ano soupisy zboží jsou a dají se sehnat na netu viz. odkazy na našich stránkách u Trappers Corralu (www.westerners.cz)
Právě že jsem na nitě co by obchodní artikl nenarazil - ale ani my nemáme všechno !!! Čili vyloučit se to nedá. Popravdě nitěmi se nikdo u nás programově nezabýval
O nitích toho teda moc nevím, ale jako perličku sem můžu dát informaci, na kterou jsem narazil předevčírem při sbírání informací pro brožurku o koloniální expanzi a obchodu 16.-18.století.
V jednom ceníku ze 14.června 1703 uplatňovaného při obchodu s indiány z východu, jsem narazil na to, že 20špulek nitě (bohužel tam nebylo jaké) mělo cenu jedné bobří kožešiny...
během překladu jednoho článku o látkách jsme teď narazili na problém. Nevíte někdo pro jakou míru používanou Angličany v 18.století se používala zkratka "ps." Je to v souvislosti s objednaným množstvím látky. Na internetu jsem o tom nic nenašel (
Právě že tam bylo jenom, že objednal tolik a tolik ps tý a tý látky....
Už jsem dostal radu, že by to mohly být pounds, ale pro ty se používá značka lb. jako libra. Jedině, že by se před třemi sty lety značily ps
To by nám pomohlo vědět, jaký kabát by to měl být. Trochu jiná byla kapote v pol.18.stol. u lesních indiánů, jiná v 19.století na Pláních. Jiný měli běloši (taky rozdělený podle místa, období,...)