"Hard" turnaj

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Wothan píše:Když jsem viděl jak dopadly některé přilby, není těch 1,5mm málo? Protože třeba u přileb klepaných za studena z hlubokotažného plechu to imho na tohle nestačí.
Není, je to minimum, které vyjde pocuchané. Taly si uvědom, že ty největší vraždy, což byly ty palcáty, tam mít nebudeme, a stejně tak zakářu jakoukoliv sekyru, která bude moc těžká.
Bohuslav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bohuslav »

melkel píše: Není, je to minimum, které vyjde pocuchané. Taly si uvědom, že ty největší vraždy, což byly ty palcáty, tam mít nebudeme, a stejně tak zakářu jakoukoliv sekyru, která bude moc těžká.
To nebudou povoleni ani páni Korálci?
Obrázek V ničem, co vykládám, si nečiním nárok na vymezení pravdy, ale pouze vymezení vlastního názoru.Abélard
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Palcáty bych povolil, ale co kluci popisovali, tak tam měli Poláci nějaké mladší perové palcáty, navíc navařené na celokovové násadě.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

To jsem viděl u Litevce,ale do turnaje to nevzal.Myslím,že mezi bulavou a lelčí sekerou není v konečném důsledku rozdíl.
Smrt je smyslem života.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

No možná ta malá bulava nadělá i míň škody než sekerka, protože pouze drtí, kdežto sekerka se může i tupá snás zaseknout - vidím to na těch slovanských sekerkách na svých štítech :wink:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Bulavky budou, myslel jsem pernate palcaty.
Archimedes
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Archimedes »

Jiři z Holohlav píše:To jsem viděl u Litevce,ale do turnaje to nevzal.
On ne, jen ho půjčil Argonovi, když ten zlomil o jednoho Poláka svoji bulavu :)
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Tento pikantní detail mi unikl - asi jsem měl zrovna práci :shock:
Smrt je smyslem života.
Sidney
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Sidney »

Ale jinak to vyřešit nepůjde, chcemeli dostát výstrojním pravidlům
Damien
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Damien »

Kain píše:To jo, ale každý, kdo si bude dělat nebo upravovat zbroj, udělá ji rovnou tak, aby prošla i na turnaj. Takže kdyby třeba v 11 století byl poměr přileb na kompletu bez kukly/ s kuklou, ale holou bradou/krytou bradou 1:1:1, vy docílíte 0:0:3. Takže v polsku jsou desítky krytů obličeje na přilbách typ gjermudbu, ačkoliv tam ten závěsník nebyl, na šišácích taky, ačkoliv té pravidelnosti pro 10. století moc nesvědčí atd. Tohle se stane.
Myslím, že ty dráty přes ksicht u přileb typu Gjermundu nemají Poláci kvůli turnajům, ale po shlédnutí filmu Stara basn :wink: Jinak souhlasím s Wothanem, pochybuji, že by si někdo dělal výbavu jenom do turnaje, když ho zažije jednou dvakrát do roka (myslím s těmi tvrdšími pravidly, tzn. uznávání zásahu pouze s dosdatečnou razancí). Lidi se i tak vyblbnou v Kruhu zrady či cti nebo v normálních turnajích na jiných bitvách... Akorát po tom strašném turnaji ve Wroclawi bych ten na WB hrozně rád viděl, už mě opravdu začíná hodně mrzet, že se s naší výbavou a kostými prostě nevlezeme :cry:
Negr, Jarl Olomouckého kraje
Kill ´em all, let Odin sort ´em out!