Wroclaw 1300 - cesta Elišky Rejčky do Čech

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Nedobové vybavení musí být skryto tak, aby jej návštěvníci neviděli, tzn. pytle, truhly, zaparkovaný automobil. Je jasné, že se bez nic neobejdeme (civil, petky, někteří třeba spacáky, batohy, sudy piva...).

Co se týče jídla - žádné nerezové tácky a moderní příbory (a podobně), prosím...

Pokud vše klapne, poprosím organizátora, aby zkusil přizvat třeba i menší polskou prověřenou skupinku pro účely družby. Ale protože to chtěl jako ryze českou akci, neslibuju...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Boreš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boreš »

Jedéééém! (pane Dobrohoste vím že TY znamená MY, ale musel jsem projevit radost a nadšení) :) :) :)
narvek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od narvek »

Dotaz: co přesně zanamená: "Stany musí být pro tuto příležitost vybavené. "
Ken o cukamu nakereba omoru koto ga dekinai.
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.

Support your local kendo team: http://www.youtube.com/watch?v=a_v3eQKNIDM
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Maršálek »

narvek píše:Dotaz: co přesně zanamená: "Stany musí být pro tuto příležitost vybavené. "
kdo nemá svůj dobový stan (jedno zda malý či velký), dohodne se na svém ubytování s někým kdo takový stan má. Pokud nebude stan řádně vybavený, budou se jeho uživatelé plížit pod plachtou, abychom si nekazili pověst sbírkami spacáků, krosen, igelitek, petek, atd. Takže jako obvykle :wink:
Ich dien!
narvek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od narvek »

Jasné, chápu 8)
Ken o cukamu nakereba omoru koto ga dekinai.
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.

Support your local kendo team: http://www.youtube.com/watch?v=a_v3eQKNIDM
Spernak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spernak »

Kateřina z Lipé píše:... ale nemám vlastní stan, tak vás, pánové, prosím, zda bude někdo z Vás ochoten vzít mne s sebou a poskytnout mi přístřeší.
Můj skromný přístřešek Ti paní bude plně k dispozici, zatoužíš-li zavítat. Pro mě je stejně nejlepším ložem bitvní pole, a jako polštář beru si sedlo. (...nebo spávám pod stolem s pulitrem u ucha...)
Boreš píše:Jedéééém! (pane Dobrohoste vím že TY znamená MY, ale musel jsem projevit radost a nadšení) :) :) :)
TOMUHLE říkám bojový duch a vědomí sounáležitosti! Jak často a čím je tlučeš, pane Dobrohoste, abys´dosáhl těchto skvělých výsledků?
Já ho propíchnu! Je to rychlé a stavovské!
Kateřina z Lipé

Příspěvek od Kateřina z Lipé »

Jsi nesmírně laskav, pane a děkuji ti za vskutku šlechetnou nabídku. Již mne svou pohostinností ujistili též Landštejnové, kteří mne nechají přespat ve svém stanu a Kain. Velmi mne vaše pohostinnost těší a beru ji jako projev opravdového přátelství . :)
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Maršálek píše: Akce je datována k roku 1300 a tomu bude odpovídat odění i vybavení. Protože jedeme tábořit se stany, jsou vybavené stany podmínkou :wink:
Jak moc přesné to bude. Sám za sebe ti mohu s klidným svědomím říci, že na rok 1300 v současné době neodpovídá ni můj plátový kabátec, ni můj helm. :wink: Celou zbroj koncipuji do roku 1330. Tedy o celou generaci mladší. Což je pro mne samotného už dost pokud se jedná o rok 1300 zabroušení do budoucna (zpět by to bylo fuk). Nebudu se tedy nijak čertit pokud jasně projevíš přání se těchto módních výstřelků pro tuto akci zbavit. Tak jak?

Spernak. Často příteli a vším co je po ruce i holou rukou. Již můj otec říkával bij hochu bij. (nebo pij? :? )Těžko na cvičišti lehko na bojišti :biggrin:
Honor supra Vitam! Obrázek
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Maršálek »

Ronšperk píše: Jak moc přesné to bude. Sám za sebe ti mohu s klidným svědomím říci, že na rok 1300 v současné době neodpovídá ni můj plátový kabátec, ni můj helm. :wink: Celou zbroj koncipuji do roku 1330. Tedy o celou generaci mladší. Což je pro mne samotného už dost pokud se jedná o rok 1300 zabroušení do budoucna (zpět by to bylo fuk). Nebudu se tedy nijak čertit pokud jasně projevíš přání se těchto módních výstřelků pro tuto akci zbavit. Tak jak?
zjevně jsem zapoměl zdůraznit, že časová tolerance je stejná jako na turnaji, tedy 1275-1350. Rád bych ji ale stáhnul do 1330 :wink:
Ich dien!
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Ronšperku, nemudruj a pojeď :) Právě tvou družinu (ale nejen tvou) tam rád uvidím...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita