Bezpečná munice na bitvách
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Kain: plácáš blbosti. To co hledáme je funkční a zároveň rozumně bezpečné řešení. To co navrhuješ ty není ani funkční (z hlediska taktického využití prakovníků v bitvě nebo obléhání) ani bezpečné (nelze zcela vyloučit že tím šutrem nedostane někdo do hlavy, do oka apod.) a nakonec ani zábavné - chce se tu na jedné straně po střelcích, aby stříleli a nesnažili se trefit a na druhé straně se chce po obráncích aby kašírovaně nastavovali štíty.
Naprosto stejným způsobem vypadalo a místy ještě vypadá provedení lukostřelby a to je podle mne výrazný krok zpátky, jenže tohle je něco jako pokus o kašírovanou lukostřelbu ostrým šípem. S ohledem na ty kecy ohledně eurošípů (už zase?!) předpokládám, že bys dal ostrým šípům přednost ne??
Scénář není všelék a bylo by neskutečně naivní myslet si že "dobrý scénář, vyřeší všechno". Měli bychom hledat taková řešení která umožní nasazení prakovníků v podobě, která by se co možná nejvíc blížila té původní a byla zároveň co možná nejvíc bezpečná - ergo optimální kompromis. A tady vidím jak z pohledu reality, tak účinkujících a jejich bezpečnosti za daleko bližší realitě použití alespoň trochu bezpečné munice a nekašírované střelby, než použití nebezpečné ostré munice a kašírované divadelní střelby.
Naprosto stejným způsobem vypadalo a místy ještě vypadá provedení lukostřelby a to je podle mne výrazný krok zpátky, jenže tohle je něco jako pokus o kašírovanou lukostřelbu ostrým šípem. S ohledem na ty kecy ohledně eurošípů (už zase?!) předpokládám, že bys dal ostrým šípům přednost ne??
Scénář není všelék a bylo by neskutečně naivní myslet si že "dobrý scénář, vyřeší všechno". Měli bychom hledat taková řešení která umožní nasazení prakovníků v podobě, která by se co možná nejvíc blížila té původní a byla zároveň co možná nejvíc bezpečná - ergo optimální kompromis. A tady vidím jak z pohledu reality, tak účinkujících a jejich bezpečnosti za daleko bližší realitě použití alespoň trochu bezpečné munice a nekašírované střelby, než použití nebezpečné ostré munice a kašírované divadelní střelby.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Wothane, klid:-) Přece můžu mít jiný názor. A mi se velmi nelíbí představa rozprsklých brambor, to už risknu tu kašírku. Ale možná vymyslíte něco lepšího, já budu rád. Když jsme to před lety s Effendim zkoušeli, osvědčily se noviny a šedá kobercovka na proužky. To se ale nelíbí pro neekologičnost. Tak nevím.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Mně se ty brambory taky nelíbí, ale kameny jsem zavrhl rovnou - cokoli co vede ke kašírce je podle mne cesta špatným směrem. Pokud se někde dá použít kašírka tak by mělo jít o nějaké předem pečlivě nacvičené, připravené a zajištěné divadelní vložky - tam je pak možné vystřelit ostrý šíp nebo mrsknout ostré kopí nebo kámen, ale stavět na tom v celé bitvě vyznívá nakonec dost trapně, nebo o hubu.
Brambory nejsou ideální řešení - už jsem řekl že se mi moc nelíbí představa věže oflákané brambory a ty rozprsky na štítech taky nejsou ideální, ale ty noviny bohužel taky nejsou ideální řešení - brambory létají lépe a chovají se realističtěji. Taky na poli nezůstane bordel, protože vážně nevěřím že se ty papírové koule vysbírají stejně jako šípy a silně pochybuji že si je vysbírají sami střelci.
Brambory nejsou ideální řešení - už jsem řekl že se mi moc nelíbí představa věže oflákané brambory a ty rozprsky na štítech taky nejsou ideální, ale ty noviny bohužel taky nejsou ideální řešení - brambory létají lépe a chovají se realističtěji. Taky na poli nezůstane bordel, protože vážně nevěřím že se ty papírové koule vysbírají stejně jako šípy a silně pochybuji že si je vysbírají sami střelci.
-
- Stálý přispěvatel
to ze strelci pri preruseni bitvy sbiraji sipy se da vysvetlit snaz, nez to ze si bezi pro vystrelene kameny.
Brambory muze bez prace a s minimem nakladu pripravit poradatel, nemusi se vsechny vysbirat. Papirove micky daji v potrebnem mnozstvi dost prace. O kamenech ani nemluvim, to je proste predstava nekoho kdo toho moc nezorganizoval
Brambory muze bez prace a s minimem nakladu pripravit poradatel, nemusi se vsechny vysbirat. Papirove micky daji v potrebnem mnozstvi dost prace. O kamenech ani nemluvim, to je proste predstava nekoho kdo toho moc nezorganizoval
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Asi mate pravdu, ze kameny muzou zalitnout mezi divaky. Nu vot. Tak nadhodíme seznam požadavků a budeme hledat. Munice musí:
- být tmavá
- neodskakovat jako guma
- nerozprsknout se
- být dostatečně těžká, aby letěla
- být dostatečně měkká, aby nebolela
- být levná
- být ekologicky samozničitelná
- být netoxická, nebarvící
Zapomněl jsem na něco?
- být tmavá
- neodskakovat jako guma
- nerozprsknout se
- být dostatečně těžká, aby letěla
- být dostatečně měkká, aby nebolela
- být levná
- být ekologicky samozničitelná
- být netoxická, nebarvící
Zapomněl jsem na něco?
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita