Hlazenice je celá kůže určitým způsobem vydělaná, štípenka je seříznutá škára bez epidermis. Hlazenice se ze štípenky prostě nedá vyrobit. Alespoň to je můj názor.
Já jsem chtěl upozornit na možnost lisované/tlučené tvrzené kůže. Moje zbroj je z lisované podrážkové kůže a mechanické vlastnosti jsou velmi dobré. Zkusím zpracovat kus klasické hlazenice kladivem a uvidíme, jestli to bude stejné nebo alepsoň podobné.
Frankové
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Kain
- Stálý přispěvatel

Já myslel, že ten stroj to válcuje, aby jednak dostal normovanou tloušťku, a jednak za určitých okolností tu kůži stlačil a zhutnil...ale asi máš recht, to by byla hladká z obou stran:-) Nicméně stlačení v tom stroji funguje...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Sidney
- Stálý přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Boza
- Stálý přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

Francká říše je moderní a moderní je miniaturní. Ale už jsme se o tom s Wothanem bavili, jsou pravděpodobné i větší šupiny, dle chuti každého soudruha. Ale můj postřech, čím větší šupina, tím více rušivý je plechový vzhled.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Boza
- Stálý přispěvatel

-
Begbie
- Stálý přispěvatel

-
Boza
- Stálý přispěvatel