Abe, sme v téme Po stopách Slovákoch a nie Slovenského štátu. Už to pochop. Hovoríš tu s Bobrom stále len o štáte, ale mňa až tak nezaujíma. Hladáme národ, etnikum.. proste Slovákov. Na to všeto čo je v tom citáte napísané sú dôkazy, kroniky a listiny. Ak budeš chcieť, prejdem si znovu tú 600 stranovú knihu a nájdem ti ju jednu po druhej.
Kain: Nejde len o dobu Nitrianskeho kniežatstva, ale odlišovali sa tak aj od Avarov a aj vo Veľkej Morave. Oni sami sa tak zrejme neoslovovali, ale zahraniční kronikári im tak hovoria. Je to fakt na dlhé vysvetľovanie, alebo prečítanie kníh od toho Steinhubela, Ruttkaya a Ratkoša.
Po stopách Slovákov
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
abaddon
- Site Admin

-
abaddon
- Site Admin

Scar píše:Abe, sme v téme Po stopách Slovákoch a nie Slovenského štátu. Už to pochop. Hovoríš tu s Bobrom stále len o štáte,.....
no ja myslim ze to je jako otisk v historii celkem slusna stopa ne?
a jak si zminoval toho Boha co to tu stvoril... myslis toho samyho, v jehoz jmene jste pak deportovali ty zidy? ja jen setli v tom mam jasno ...
-
Kain
- Stálý přispěvatel

No to by mě třeba zajímalo. Existuje nějaký pramen, který odlišuje "slováky" od Moravských slovanů? Nebo nějaký starší? To není zpochybnění, já je prostě neznám...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
nataniel
- Stálý přispěvatel

Hlinka zomrel pred začiatkom 2. svetovej vojny a pred vznikom Slovenského štátu. Jeho meno bolo pošpinené a použité na pomenovanie fašistickej strany. Ak viete niečo o Hlinkovi ako o podporovateľovi fašistickej ideológie tak si to rad prečítam.
Abe, ale mi zato nemôžme že dejiny sa tak s nami zahrali, že na našom uzemí vznikol fašistický štát. Mohlo sa to kludne stáť aj Vám. Nemám to overené, ale hovorí sa že ak by sme neprijali deportáciu Židov tak by bolo územie obývane Slovakmi rozdelené medzi Poliakov a Maďarov. Neviem či je to však pravda.
O zverstvách ktoré boli pachané za Slovenského štátu sa vedelo aj za jeho existencie, ale elita ktorá bola pri moci bola dosť silná, aby ich jedinci, ktorý boli proti tomuto režimu vedeli poraziť. Proste tu chýbala pomocná ruka. Už s nástupom Hitlera urobila svetová politika chybu a veľmoci sa len zo začiatku na pôsobenie Hitlera pozerali zo založenými ruka a až po čase pochopili čo sa deje.
Abe, ale mi zato nemôžme že dejiny sa tak s nami zahrali, že na našom uzemí vznikol fašistický štát. Mohlo sa to kludne stáť aj Vám. Nemám to overené, ale hovorí sa že ak by sme neprijali deportáciu Židov tak by bolo územie obývane Slovakmi rozdelené medzi Poliakov a Maďarov. Neviem či je to však pravda.
O zverstvách ktoré boli pachané za Slovenského štátu sa vedelo aj za jeho existencie, ale elita ktorá bola pri moci bola dosť silná, aby ich jedinci, ktorý boli proti tomuto režimu vedeli poraziť. Proste tu chýbala pomocná ruka. Už s nástupom Hitlera urobila svetová politika chybu a veľmoci sa len zo začiatku na pôsobenie Hitlera pozerali zo založenými ruka a až po čase pochopili čo sa deje.
-
abaddon
- Site Admin

-
Fachman
- Občasný přispěvatel

To nám je všetkým jasné,že to nemá zmysel už od začiatku,ale aspoň trošku pokecáme.
Aj keby som tu teraz dal dôkazy,že prvé slovo čo povedal homo sapiens neandertalis bolo Slovák,ty by si sa opýtal či to ten istý neandertálec,čo rozmýšlal ako bude deportovať iných neandertálcov židovského vyznania.
Ty si prvý vytiahol v tejto diskusii Slovenský štát a budeš ho vyťahovať stále dookola a takto sa nikam nikdy nedostaneme

Aj keby som tu teraz dal dôkazy,že prvé slovo čo povedal homo sapiens neandertalis bolo Slovák,ty by si sa opýtal či to ten istý neandertálec,čo rozmýšlal ako bude deportovať iných neandertálcov židovského vyznania.
Ty si prvý vytiahol v tejto diskusii Slovenský štát a budeš ho vyťahovať stále dookola a takto sa nikam nikdy nedostaneme
Pro fide!!!!
-
Scar
- Stálý přispěvatel

-
abaddon
- Site Admin

no zatim mi zadny z vas slovenskych nacionalistu nevysvetlil proc jste na inkriminovanou cast vasich dejin tak hrdi... zatim kazda odpoved skocnila bud demagogii, nebo vymluvami typu "nevedeli ze delaji spatnou vec"..Fachman píše:To nám je všetkým jasné,že to nemá zmysel už od začiatku,ale aspoň trošku pokecáme.
francouzi sou taky docela vlastenci, ale tam po valce skoncilo hodne kolaborantu tak ze se jim stala nejaka ta "nehoda" protoze lidi proste nechteli zapomenout...
jinde se konaly procesy s kolaboranty .... ale jen na slovensku ma Tiso pomnik... a pan arcibiskup Jan Sokol se vyjadruje k teto politovanihodne minulosti slovy jako je blahobyt ...cituji vyse zmineny clanek:
takze si to tu chlapci klidne zlehcujte zertiky o Bohu... nebo o neandrtalcich.. ale nazor at si na to kazdy udela sam...Ján Sokol doslova řekl: „Moc si vážím prezidenta Tisa. Opravdu moc. Pamatuji si jako malé dítě, že jsme byli hodně chudí. Když byl on, nic nám nechybělo, byli jsme na úrovni. Byl tu blahobyt.“
-
Scar
- Stálý přispěvatel