Knecht píše:díky Lence mám pěknou šedou ovčinu na čapku; teď řeším materiál a konstrukci zbytku. Takže - myslíte, že bude moc veký problém, když dýnko bude lněné?
A za druhé - jak je v tomhle případě správná konstrukce spojení látky a kožešiny - je dýnko jakoby ohrnuté nahoru a tvoří tak vlastně podšívku toho lemu? Nebo je jen našité na spodní hraně a kůže je holá? nebo..?
Rosťa, Údík i já máme dýnko lněné, je jakoby ohrnuté nahoru a tvoří podšívku kožešinového lemu.
Kostel je blízko ale na cestě je ledovice. Hospoda je daleko ale půjdeme opatrně. (Ukrajinské přísloví) Věkoš - Doudlebové, Kozák Marko - Huljajpolský kureň
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
A já zrovna tak, jenom mám dýnko pouze vlněné. Mám pod tím schované vlasy, takže to nekouše.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
A můžu mít takovou tu ošklivou čapku, která je i na kostym.cz, vypadá jako brežněvka
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Bo jsem lopata nějak neumím vkládat fotky, tož pouze odkazem...
Prosím o shovívavé posouzení pánové, zde je nějaké to vybavení co jsem zatím stačil dát dohromady. http://picasaweb.google.cz/derdekl/Kozak#
Pár slov k jednotlivým kusům...
Vše ručně šité.
Šarovary 100% vlna
Košile 100% len, jedna je přírodní druhá bělená.
Botky od Bena.
Šerpa hedvábný brokát.
Kabát 100% vlna, je to taková znouzectnost, původně je dělaný jako RS kabát na vikoše, tak než si udělám pořádný kozácký svršky nosil bych tohle.
Vida, pěkný. Obzvlášť výraz máš takovej správně kozáckej Určitě se to dá za pochodu dolaďovat, ale jako základ je to super. Pojas je parádní. =D> Chtělo by to provětrat, ne? Nepojedeš na Štětí?
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Brant píše:Vida, pěkný. Obzvlášť výraz máš takovej správně kozáckej Určitě se to dá za pochodu dolaďovat, ale jako základ je to super. Pojas je parádní. =D> Chtělo by to provětrat, ne? Nepojedeš na Štětí?
Tak to jsem rád že jako hrubý základ to prošlo vaší cenzurou
Jakožto kozák začátečník nevím co je pojas i když je parádní...
Štetí je teď na začátku června ? Jestli ano tak bohůmžel nemůžu bo mám práci v kovárně a musim to stihnout do třináctýho jináč se na mne budou zlobit, takže budu v kovárně teď asi chvíli bydlet
Tož to napravo by měl být můj vkusný tkaný opasek od Romany, dělaný podle té fotky co jsem sem linkoval. Myslím, že se jí hoodně povedl!
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/