nalez z ilegalniho vykopu

Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

V soukromé sféře jsem pracoval tři roky, ve správě pracuji teď...a nerozvážný někdy jsem, ale mladicky, to už je spíš lichotka:-) Ale mám pocit, žes to nemyslel tak, že je můj názor špatný, jako spíše přehnaně idealistický:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Métá?xestse Ohnéssese »

Kain wrote:Ale mám pocit, žes to nemyslel tak, že je můj názor špatný, jako spíše přehnaně idealistický:-)
Jo jo :) přesně tak.
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Kain wrote:moje lamentace není rytí do něj osobně, ale do špatného systému. A ten jde změnit.
Tak abych Ti udělal radost, poslal jsem mail s připomínkami pořadatelům výstavy, na které jsme byli posledně... ](*,)
Doufám, že jsem Ti udělal radost :-k
Hévéése
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Udělal :) =D> . Já mám zase schůzku s člověkěm z Muzea HK. Musím mu vysvětlit svůj světonázor a pak mi říkejte Marvine:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Kain wrote:Udělal :) =D> . Já mám zase schůzku s člověkěm z Muzea HK. Musím mu vysvětlit svůj světonázor a pak mi říkejte Marvine:-)
Vem si tu svoji přilbici, budeš jí potřebovat :twisted:
](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)
Hévéése
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Bez starosti, jak by řekl sir Humprey Appleby - he is "one of us" :-)

Pravoslav, Orcae Ita
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

na Kainovu výzvu jsem se po dlouhé době začetl a nezbývá mi než mu dát za pravdu. Pracoval jsem 8 let jako restaurátor kamene, z toho 5 let u nás. Měl jsem možnost pracovat i pro Národní muzeum. Viděl jsem v depozitářích poklady, které by nám mohl svět závidět - nezávidí nám je, neb o nich neví... a mnohdy o nich nevědí ani sami pracovníci muzea. Zažil jsem jednou dobrý vtip, když jsem přes Vídeňské památkáře sháněl dokumentaci k sochám M.B.Brauna, umístěným v letohrádku Amerika v Praze. Potřeboval jsem tu dokumentaci pro restaurování zmíněných soch. Původní dokumentace, včetně rest. zpráv předchozích oprav ve 30.tých a 70.tých letech 20.st. se poněkud jaksi ztratila... Nakonec jsem něco málo dohledal přes Unesco, kde jsou zmíněné sochy vedené (patří NM). Ve stejné době pracoval jiný můj kolega na vědecké práci o díle, deponovaném na neznámém místě v rozsáhlých depozitářích NM. Po dlouhém a marném pátrání mu nezbylo než pracovat s fotografiemi a zápisky jistého britského historika, který je uveřejnil na webu svého muzea :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Kde je tedy chyba? K čemu jsou odborné veřejnosti kvalitní výsledky vědecké práce, která zůstává mnohdy i celé generace v šuplíku? Snadná odpověď , že?

A závěrečné hodnocení? Nejste se stávajícím stavem spokojeni? Tak to dejte příslušným institucím najevo jako např. Kain. A že si mnozí archeologové schovávají výsledky své práce do šuplíku? Pokud na ně nebude odborná veřejnost tlačit, pak si je tam i nechají. Stále přece platí, že každý si ke mě může dovolit jenom tolik, kolik mu sám dovolím :biggrin:
Ich dien!
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

Každá akce zákonitě vyvolává reakci, tento fyzikální zákon ale nemůže být záminkou nebo výmluvou k tomu, abych za peníze daňových poplatníků nedělal nic, nes pas? :badgrin: Pokud někdo svou práci nezvládá, nebo ji dělat nechce, nechť ji opustí a jde dělat něco jiného, protože problémy jsou od toho, aby se řešily...
Ich dien!
Pazourek

Post by Pazourek »

Možná už to tady někdo zmínil, ale možná taky ne. V letošních Archeologických rozhledech je k mrcasníkům diskuse. Má v ní příspěvek i onen kontroverzní brněnský archeolog.
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Ano, na straně 7 tohoto tématu :wink: Ale je dobře, že jsi to připomněl.