No, pro černocha by se prostor našelabaddon píše:to je vas problem ... afroamericane zatim romansky cechy nedelaji... aspon co vim...
Hranice LH
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
melkel
- Stálý přispěvatel

-
abaddon
- Site Admin

-
melkel
- Stálý přispěvatel

No jasně! Když můžou být černoši šerifové, proč ne velmoži? Určitě byl přivezen jako zajatce, tady se do něj zamilovala krásná kněžna, kterou přesvědčil svých mileneckým uměním, že Češi jsou neschopná sexistická čuňata, zachránil knížete před vražedným spiknutím, i když musel překonávat nedůvěru, a teď žijí spokojeně na přiděleném panství a množí se a množí...... A podle čeho si myslíš, že nakreslili v Čenstochové ten obraz černé Madony? No podle jeho dcery!
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Wothan: já neměl na mysli právě takový případ jako je ukázka pro veřejnost. Však jsem také uvedl, že vždy jde případ od případu, čili že vždy záleží o jakou činnost jde. On to každý z nás hodnotí podle své činnosti
Já měl ny mysli např. to, že u nás při střílení na střelnici musíš mít brýle a to i jako dobře vidící. Důvod naznačil Dr.! Popáleniny od prachu. Jsou ptrostě nařízené a rozhodčí dokonce musí kontrolovat, zda je dotyčný má - zde jde prostě LH stranou. Nebo naše roztomilé soutěže v terénu. Někdo ti tam omrzne a máš problém jak kráva. Dělá se to tak, že za použití nestylovky se strhávají body, ale nikdo nemůže tvrdit, že by jsme mu zakazovali třeba spacák. To ale nejsou akce pro veřejnost. To jsou právě ty akce, kde jde o pokus se co nejvíc přiblížit relalitě dané doby a situaci.
Navíc, ty brýle u nás až takový problém není - už byli a dají se koupit. Dr. naznačil, že sice vypadají zcela dobově, ale materiál už není zcela LH, což by ale poznal jedině optik a ještě jen pokud by jsi mu je dal k prozkoumání. (viz. materiál skel apod.) Je mi jasné, že ale ve vaší době to problém je. Zde bohužel platí to, co napsal Vitous - jestli někdo nevidí bez brýlí na metr, tak by do těch vašich šarvátek neměl vůbec lézt. Ne jen že se mu může něco stát, ale vlastně je nebezpečný pro ostatní. A to není diskrimanace - tady jde právě o bezpečnost a takový jedinec by měl být soudný a uvědomit si, že prostě toto dělat nemůže.
Navíc, ty brýle u nás až takový problém není - už byli a dají se koupit. Dr. naznačil, že sice vypadají zcela dobově, ale materiál už není zcela LH, což by ale poznal jedině optik a ještě jen pokud by jsi mu je dal k prozkoumání. (viz. materiál skel apod.) Je mi jasné, že ale ve vaší době to problém je. Zde bohužel platí to, co napsal Vitous - jestli někdo nevidí bez brýlí na metr, tak by do těch vašich šarvátek neměl vůbec lézt. Ne jen že se mu může něco stát, ale vlastně je nebezpečný pro ostatní. A to není diskrimanace - tady jde právě o bezpečnost a takový jedinec by měl být soudný a uvědomit si, že prostě toto dělat nemůže.
Joe M.
-
Joe
- Stálý přispěvatel

No, viděl jsem asi před 5 lety v TV nějaký dokument z USA, jak tam dělají turnaje a právě mne zaujalo, kolik tam bylo černých rytířů (a mám dojem že i nějaký žlutý by se našel)
Indoši se možná vyjádří, ale chtěl bych upozornit, že u nich je to trochu složitější. U nich je otázkou, do jaké míry jde o LH a do jaké o mistiku.
Indoši se možná vyjádří, ale chtěl bych upozornit, že u nich je to trochu složitější. U nich je otázkou, do jaké míry jde o LH a do jaké o mistiku.
Joe M.
-
cossack
- Stálý přispěvatel

Když musíš, tak musíš. A o mystiku zrovna nejde.Joe píše:
To víte, že tiše závidím všem těm vašim fousatejm ksichtům co přesně zapadají do svého období, ale je to prostě nějaké vnitřní puzení - že děláme to co děláme.
-
Métá?xestse Ohnéssese
- Stálý přispěvatel

Tak já si třeba na táboření brejle taky sundavám... Ale na lukostřelbu bych je vytáh´ to už by šlo o život ostatním
Se zjevem nic nenaděláte. holt prostě musíte zkousnout, že se na táboře vyskytují bonďaté a modrooké indiánky, indoši, co jsou na půl plešatí...
Na konkrétní slavnost, nebo akci pro veřejnost se dá hodně namaskovat (fousy se obarví s půlkou obličeje, vlasy může schovat čelenka...) a v každém případě se dá vždy argumentovat tím, že indiáni adoptovali bělošské děti... a taky existovali míšenecké děti... takže člověk není úplně out.
Jenže to jsme zase u toho Wothanova dělení - akce pro sebe x akce pro veřejnost....
Se zjevem nic nenaděláte. holt prostě musíte zkousnout, že se na táboře vyskytují bonďaté a modrooké indiánky, indoši, co jsou na půl plešatí...
Na konkrétní slavnost, nebo akci pro veřejnost se dá hodně namaskovat (fousy se obarví s půlkou obličeje, vlasy může schovat čelenka...) a v každém případě se dá vždy argumentovat tím, že indiáni adoptovali bělošské děti... a taky existovali míšenecké děti... takže člověk není úplně out.
Jenže to jsme zase u toho Wothanova dělení - akce pro sebe x akce pro veřejnost....
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
Vitous
- Stálý přispěvatel

Ono je asi taky něco jiného, dělat pro čechy "bílého" indiána a něco jiného se o to samé pokoušet v indiánské rezervaci. Stejně tak asi v americe obstojí černoch v brnění při rytířském turnaji, zatímco v našich končinách by byl přijat asi poněkud rozpačitě.
Kdyby jsme šli do důsledků, u nás by mohli dělat mariňáka tak maximálně dva lidi, protože k maríně chodili lidi, které pro malou výšku nevzali ke královským plukům. V koloniích nemuseli vojáci zdobit, tak tam to bylo jedno. No a já se svými 185 cm poněkud nezapadám do těchto kritérií, stejně jako několik dalších
Kdyby jsme šli do důsledků, u nás by mohli dělat mariňáka tak maximálně dva lidi, protože k maríně chodili lidi, které pro malou výšku nevzali ke královským plukům. V koloniích nemuseli vojáci zdobit, tak tam to bylo jedno. No a já se svými 185 cm poněkud nezapadám do těchto kritérií, stejně jako několik dalších
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
Raiden
- Stálý přispěvatel

-
Joe
- Stálý přispěvatel