Zbraně - od křesadla po opakovačku
Moderátor: Joe
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Škoda, že jsi neuvedl typ pušky a výrobce. Ráže .45 je totiš jen smluvní označení a v mm se liší výrobce od výrobce.SpiciMedved píše:DOTAZ ZAČÁTEČNÍKA
Jakou kuli nabíjet do pušky ráže 45, pokud chci nabíjet na flastr ?
Např. já do Pensylvánie od Ardesy, cal. 45 nabíjím střelu 11.4mm a flastr z košile napuštěný směsí jeleního loje a včelího vosku.
Jinak např. Ardesa většinou přímo na hlavni uvádí průměr hlavně v polích. V případě cal. 45 je to právě těch 11.4mm
-
- Stálý přispěvatel
Tak to by mělo platit to, co jsem napsal pro svoji Pensylvanii. Ranger je takový Hawken Woodsman bez napínáčku a některých kování... Levnější varianta...SpiciMedved píše:Výrobce Ardesa, typ mám pocit Ranger. Hodně připomíná perkusního Hawkena.
Pokud by jsi chtěl dát silnější flastr, chtělo by to pak o to menší střelu...
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Tak taky jednu storku pridam, byt jsem ji nezazil na vlastni kuzi. Richard (mozna ho nekdo znate, dela dobry noze, tomahavky,...) koupil v bazaru perkusni pistoli za 800,- Prodejce ji asi povazoval za maketu na zed (takovych tam mel vice) a jeste pak ukazoval, ze ten zamek je rozbitej, protoze pri natahovani v pulce "cvakne"
Byla to fungl nova Ardessa z ktery se ani nevystrelilo a v hlavni jeste mela srolovany orig. papiry.....

Byla to fungl nova Ardessa z ktery se ani nevystrelilo a v hlavni jeste mela srolovany orig. papiry.....
-
- Stálý přispěvatel
A kde že se taky fajny bazarek nalézáawe píše:Tak taky jednu storku pridam, byt jsem ji nezazil na vlastni kuzi. Richard (mozna ho nekdo znate, dela dobry noze, tomahavky,...) koupil v bazaru perkusni pistoli za 800,- Prodejce ji asi povazoval za maketu na zed (takovych tam mel vice) a jeste pak ukazoval, ze ten zamek je rozbitej, protoze pri natahovani v pulce "cvakne"![]()