Tak já jsem tribun angusticlavi X. Legio, ale bez uvedení kohorty - mám za to, že přidělení tribunů ke konkrétním kohortám v rámci Legie bylo asi dosti volné (u Auxillie je to asi jiné) v závislosti na pověření a úkolu. Na druhou stranu vybavení důstojníků je dost podobné, což mi umožňuje hrát kdejakýho potentáta, takže jsem byl už kde kdo - třeba Suetoniem Paulinem a teď Varem
Primipila nemáme, ale Pacholda podle potřeby zvládne suplovat i toho
Sroub: Wothan obětoval i sám sebe sobě jak známo Zato Varus nalehne na meč, pěkně podle bontonu...
Měl bych prosbu - pro výrobu plakátů bychom potřebovali nějaké pěkné fotky Římanů nebo i Germánů - ideálně nás a z Gladia, ale v nouzi i odjinud. Všechno co mám já je bohužel už ořezané a optimalizované pro web a to co potřebujeme na plakáty by chtělo velké a kvalitní fotky v původní velikosti.
KŘIŽÁK wrote:Jinak-ke scénáři jsem měl pár zásadnějších výhrad-doufám,že se dostaly ke zdroji...
Ahoj Křižáku,
prosímTě mrkni na to, nepamatuji se zda se Tvoje podněty dostaly ke mě a jestli jsem je zohlednil. kdyžtak mi napiš.
Dále všechny upozorňuji, že popisy pohybů se budou určitě měnit, protože se bitva bude odehrávat trochu jinde, než bylo plánováno.
Pat.
sacramentus-pošli mi sz mailovou adresu a pošlu ti to přímo-ve scénáři co visí na curii jsem změny asi nezaznamenal-nejednalo se tolik o pohyby,ale o celkovou ideu.Je mi jasné,že všechno potřebujeme vyjádřit co nejjednodušeji-ale divák musí vystihnout pointu,i když o Teutoburgu vživotě neslyšel...