Vladan wrote:Tam by to mohl být heraldický klenot.
vše se posuzuje v souvislostech co je to za reliéf, kde je jako výzdoba hlavice umístěn, co by měl představovat, atd.
groteskní figury na sloupech a chrliče také nejsou dokladem existence takových bytostí
Ta figura zobrazuje Pýchu (Pride), ostatní figury v dóžecím paláci jsou už normální. Uvedl jsem ji proto že mě zaujala v jisté knize a tak jsem si ji našel na webu, byl jsem zvědavý kolik lidí skočí na špek a začnou plánovat instalaci rohů
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
Nechť je to varováním všem, kdo interpretují obrazové či sochařské prameny, aniž by se zajímaly o souvislosti. To je tu stále bohužel velmi rozšířený trend
Nejsem žgrt, tak se podělím o jakou knihu se jedná: Arms and Armour of the Crusading Era od Davida Nicolle. Je to fantastická bichle, asi tak tři sta stránek jsou pérovky podle iluminací, soch, fresek apod., dalších tři sta jsou popisky k nim a zbytek glosář a doporučená literatura.
Ono ji dost autorů uvádí jako zdroj, tak jsem se po ní popídil a sehnal v jednom americkém antiku
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...