Franské meče
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
Mně spíš přijde, že tam uvnitř původně něco bylo - ať už organického nebo anorganického původu. Potud mi ta Kainova myšlenka o vyplnění vnitřku když o tom tak dumám nepřipadá zase tak nesmyslná, jen bych čekal že to bude mít i jinou funkci než jen odlehčení zdobící plochy. Přece jen je to tochu jiný příklad než ta hlavice - tady bych spíš naopak čekal příčku která se bude dotýkat čepele co nejtěsněji.
Jenže my z pouhé fotky nepoznáme zda to bylo něčím vyplněné a pokud ano tak čím. Takže tu spíš hromadně generujeme různě šílené hypotézy
Každopádně mi, čistě subjektivně, připadá možnost vyplnění toho vnitřku pravděpodobnější než hypotéza o zasouvacím obůstku pochvy.
Jenže my z pouhé fotky nepoznáme zda to bylo něčím vyplněné a pokud ano tak čím. Takže tu spíš hromadně generujeme různě šílené hypotézy

Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
Právě, že co jsem měl možnost vidět, tak tam žádné zbytky čehokoliv nejsou, a ani v popisech těchto mečů se nenacházejí žádné zbytky. Máš pravdu v tom, že by to logičtější rozhodně bylo. Koncem ledna bych rád dal na expertízu fragment meče z Univerzitní ul.v Olomouci, kde snad možná něco jako nějaká hmota vtěch místech je, tož uvidíme...
Jinak by mě velmi zajímali obrázky té formy s odlitkem, šlo by to sem hodit?Kdyby ne, tak SZ.
Jinak by mě velmi zajímali obrázky té formy s odlitkem, šlo by to sem hodit?Kdyby ne, tak SZ.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Řemeslně vypadá dobře, ale to zkrácení mi připadá skoro až moc. O kolik je to proti originálu?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Mně to nepřipadne, je to podle mne pořád ještě v reálu, ale koukám že se ti taky nepodařilo přesvědčit mečíře aby se vzdal své značky na čepeli. Já to třeba naposledy s Hadem řešil, ale proto že jsem bral už hotový polotovar čepele, nešlo to bez toho, nicméně je ochotný mi to udělat holé.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.