Filmy (snad) pro všechny

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Filmy (snad) pro všechny

Příspěvek od Rab »

Promiň za úpravu, ale raději posílej linky a hesla ke stažení přes SZ nebo mailem... Dík za pochopení :wink:
Björn Hundolfr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Björn Hundolfr »

jojo v pohodě, teď jsem na to koukal a zas tak nic světobornýho to nebylo :?

Slovan je etnikum. Viking je diagnóza - 

Knecht)" Obrázek
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Tak jsem byl na Jánošíkovi - kupodivu se mi film jako celek líbil, ale ta kamera...!!! Kéž by někdo z tvůrců vysvětlil, z jakého důvodu byla neustále roztřesená nebo zcela zmateně se pohybující, v akčních scénách ještě navíc znepřehledněná velmi rychlým střihem, až z toho bolí oči! Naprostá většina záběrů snad byla točená přímo z ruky, což je pro „historický velkofilm“ velmi nestandardní postup... V komentářích se taky někomu nezdála "nadpočetnost" milostných scén a tzv. folkloru resp. mystiky, což mně se naopak líbilo a má to tam svůj důvod :wink: Přesto ale film doporučuju spíš pro ty, v jejichž krajích je zemětřesení běžným jevem :)
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

Rab píše:V komentářích se taky někomu nezdála "nadpočetnost" milostných scén a tzv. folkloru resp. mystiky, což mně se naopak líbilo a má to tam svůj důvod :wink:
Jo o tech duvodech jsem slysel.... ze pry na to pak jde vic pubertalni mladeze ;-)
Your freedom will grow each time you say: No!
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Osobně mě roztřesená kamera nevadila.co mi vadilo byli krystalicky spisovně česky mluvící zbojníci...Lidových veselic a života ve vsi se účastnilo stále týž 15 osob.Nekrvavé Dušínovské zbojničení mi přišlo dost nepravděpodobné.Dlooouhý film sestavený s krátkých výjevů není podle mne dobré řešení.Milostné scény byli jediným zpestřením -velká 1 za scénu "posílání bublinek" .Další plus za krajinu-ale to není zásluha filmařů.Hrdina klidně visící na háku a posílající pohledy plné naděje do hor a chlapcových očí mi připoměli nejmenovaného skotského hrdinu...No Balada pro banditu to není...Celkově nelíbilo. [-(
Slovy kamáráda z Tater,který to zhlédl taky:"Jebemtimáriju,a toto malo čo biť??!! :mrgreen:
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Kaput
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Kaput »

Tak já si taky přisadím. Celkově se mi film líbil. Roztřesená kamera se mi v některých scénách líbila, v jiných mi vyloženě vadila. Co mi přišlo hrozné byla čeština. Netvrdím, že měl být film slovensky, však taky Uhorčík a spousta jiných byli z naší strany hor. Ale styl češtiny a spousta neuvěřitelně krkolomných obratů při popisu zbojnického řemesla mi vyloženě rvala uši. Snad to bude slovensky nebo polsky lepší.
KŘIŽÁK píše:Nekrvavé Dušínovské zbojničení mi přišlo dost nepravděpodobné.
Jánošík skutečně nikoho nezabil. Od toho byl zbojník a ne lupič. Zbojníci skutečně zabíjeli vzácně. Dokonce se v pramenech objevují zmínky, že to bylo proti jejich kodexu. Platí to pro celé Karpaty, ale i pro uherskou Pustu.
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Kaput-nu,možné je ledaccos,je fakt,že nemám Jánošíkovskou záležitost nastudovánu.Nedokážu si jen představit,že někoho přepadávám,eskorta se brání(pravděpodobně střelbou)a já..?..A členové bandy?Je-li to s tím kodexem"nezabiješ"pravda,(jeví se to hodně romanticky,)mohli to ve filmu zdůraznit.Nicméně tohle byla jen malá piha na kráse,to ostatní mi vadilo víc...
Kaput
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Kaput »

O tom zabíjení tam mluví Bernát, když říká, že se od vojska utekl na zboj, aby nemusel zabíjet lidi. Jinak, že při bojích ve filmu na střelbu nikdo neumírá mimo první scénu jsem si taky všiml. Moje představa je taková, že k přepadům silně ozbrojených skupin příliš nedocházelo. I v tom zlatě a stříbře se netopili zdaleka tolik jak to ve filmu vypadá. Viz to jak vezmou obchodníkovi pokladnici a u soudu vyjde najevo, že v ní byly jen čtyři zlaté.
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

To,ano-taky si myslím,že to bůhvíjak výnosné řemeslo nebylo-představuju si to tak,že prostě dlouho vyhlíželi kořist,na kterou měli-např obchodník šetřící na doprovodu,žid,atd.Tomu mohl ovšem odpovídat výdělek,o který se dělilo bůhví kolik lidí s rodinami...Dlouhodobý neůspěch asi vedl k oněm riskantním akcím u kterých byli mrtví a dopadení....Nicméně,to,že nezabíjeli,jim u soudu neulehčilo,spíš nebyla nouze o svědky.Odkud asi pochází rčení"mít to na háku"? :badgrin:
Indy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Indy »

Koupil jsem film Hrdinové a rebelové, jde o rok 1678 /asi/ v Dánsku a není to nejhorší. Jde o první díl, ale dlouhý, další za měsíc. Levná CD.
\"Asi na nás zapomněli!\" anonymní Moravan 8. listopadu 1620 za zdí letohrádku Hvězda. http://www.olomouckypluk.cz