Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

VITOUŠ: Je zajímavé, jak chytáním za pysk se krásně na hony vzdalíme od původní problematiky :D . Jasně že jsem paušalizoval a zobecňoval!!!!!!!Předpokládám totiš (neb se známe ne), že jste v obrazu a že není třeba vysvětlovat jemné niance!
Ale.... když už jsi to nakous. myslíš to vážně? Pokud je mi známo, tak Rangers byli obdobou našich myslivců (myslím myslivců - vojáků) a u těchto vojsk se obecně přeci tvrdí, že šlo o speciálně vybrané jedince a to z konkrétního prostředí! Odpověz si z jakého a znovu si přečti co, a v jaké souvislosti jsem napsal halamo :D Jinak ale máš pravdu. Rangers je typ vojska!!! Nejsem tak blbej :) Vůbec jsem neměl v ůmyslu na toto téma polemizovat a popravdě mne překvapujete. Představa Rogers Rangers jako vzorného disciplinovaného vojska mne totiš děsí :twisted: Mě se líbyl ten román a tam to byla banda rváčů a vožralů, ve zbitcích uniforem a ne žadní manekýni z přehlídek :wink:

K mušketám si také přidám :D Milan má pravdu v tom, že označení fusil nemusí (ale může) označovat Francouzskou mušketu. Na druhou stranu obecně platilo, že jde i o značku kvality, neb. byli obecně právě Francouzké muškety považovány za nejlepší (to nemám z vlastní hlavy). A i když se spolu rvali, i tak platilo tehdy v Evropě, že módu určovala Paříž a ne Vádeň, Madrid či Londýn. Čili vůbec by mne nepřekvapovalo, že si Anglický důstojník a šlechtic pořídí věc dle poslední módy včetně pušky :lol:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

MILAN: 6e je otázka co si kdo pod pojem diciplína představuje mne napadlo také. V tomto duchu s tou disciplínou máš určitě pravdu!!! Ostatně do dnes platí u speciálních jednotek, že za náročnost byli vždy jisté výsady, které u jiných nebyli.
Joe M.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Mam cerstve informace k francouzskym marinackym musketam (1728). Cena by mela byt okolo 12 500 Kc, zaloha 3 000 Kc. Dle meho skromneho mineni super cena. Koncem prazdnin by mohly byt hotove. Takze kdo ma zajem, at se hlasi, dokud je prilezitost. Pokud si nekdo vzpomene za rok, ze ji chce taky, at pocita s tim, ze bude stat dvojnasobek. Mimo to jsou ochotni udelat i bajonety cca za 1 000 Kc.
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Vitous píše:Mam cerstve informace k francouzskym marinackym musketam (1728). Cena by mela byt okolo 12 500 Kc, zaloha 3 000 Kc. Dle meho skromneho mineni super cena. Koncem prazdnin by mohly byt hotove. Takze kdo ma zajem, at se hlasi, dokud je prilezitost. Pokud si nekdo vzpomene za rok, ze ji chce taky, at pocita s tim, ze bude stat dvojnasobek. Mimo to jsou ochotni udelat i bajonety cca za 1 000 Kc.
K výše uvedenému - posílal jsem ti dotaz na e-mail uvedený na této stránce, dostal jsi to?

jinak jsem se to dočetlažs týdením zpožděním, takže nevím, jestli není pozdě.
Hlad

Příspěvek od Hlad »

Musím se pochlubit, jelikož po roce dorazily do Armsu v Ostravě křesadlové zámky od Ardesy, mám už i křesadlovou pistoli... :-)
scott

marinacka musketa....

Příspěvek od scott »

VITOUS:hoigh, jak je to s termentaci? rad bych mel moznost strilet s tim i kuli...
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: marinacka musketa....

Příspěvek od peggy »

scott píše:VITOUS:hoigh, jak je to s termentaci? rad bych mel moznost strilet s tim i kuli...
Dotazoval jsem se na totéž, tormentace by měla být snad zařízena.
scott

tormentace

Příspěvek od scott »

to by bylo supr... poradne to promucit, hlava je pak klidnejsi.... :)
scott

franc. muskety 1728

Příspěvek od scott »

hoigh, taky mam cerstvy informace...
prej ty muskety dela prcek a pod 15 000 nepujde... takze jak to je?
scott

Příspěvek od scott »

jo, a komu a do kdy se ma dat ta zaloha? nerad bych to promeskal... jestli se teda uz nestalo.... kolik lidi ma zatim zajem? kolik je potreba sehnat?
par v mym okoli by se mozna naslo....