Doutnáková mušketa

Moderators: Knecht, Raiden

kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by kascha »

:evil: jo to si spomínám - rozvojové země - jako že naši v afgánu honěj usámu s kolečkovkama.....a tanky máme s hlavněma na kule a prach!
Wir wollen in Beifall untergehen ..
kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by kascha »

Ale poslat díly zámku nebo tak přes anglii nebo německo by možná šlo....
alistaire
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by alistaire »

Když oni všichni kromě USA jsou zaostalí (případně Anglie a Francie blbí, japonci divní), a je jim potřeba pomoci s životní úrovní...
:?
http://www.mortaigne.com - projekt Švédského regimentu z třicetileté války
Image
http://tricitka.brodec.org - diskuse zaměřená na třicetiletou válku
alistaire
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by alistaire »

kascha wrote:Ale poslat díly zámku nebo tak přes anglii nebo německo by možná šlo....
Přes Anglii???? ](*,) Tyvole, kdyby tam úředníci zjistili, že to není na šicí stroj, ale na... no fuj, to se tam vlastně už ani nesmí řikat... tak jde dotyčná dobrá duše přeposilatele do chládku, ani nemrkne... ](*,)

Nejjednodušší systém je, když to koupí někdo, kdo je v USA za prací, nebo na dovolené, a pošle to v rozebraném stavu domů.

Absolutně ideální bývalo, když tam jezdívali naši montéři usazovat mašiny... prostě hodili tyhle díly do bedny s nářadím, zapečetili pro přepravu, a jak to dojelo do fabriky, tak mi to dali... jednoduché, účinné...
Ale to už je u nás passé.
http://www.mortaigne.com - projekt Švédského regimentu z třicetileté války
Image
http://tricitka.brodec.org - diskuse zaměřená na třicetiletou válku
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Flintu z rifleshoppu jsem viděl rozebranou jen jednou, když zrovna Skrbek nějakou dokončoval z poslaných dílů. Nadával jak dlaždič a ani jsem se mu nedivil - co je odlité nebo dělané strojem, to bylo dobré, ale na co šáhl někdo ručně, to stálo za h***o. Například některé zabroušení licích švů nebo zádlab v pažbě. Nevím jestli tak vypadají všechny jejich výrobky nebo to byla náhoda, ale docela mě to odradilo, ačkoli jsem stonal po té hezké pistoli se snaplockem.

Mimochodem, mám zajímavý tip (teda možná to už někdo používá, ale zatím jsem to neviděl)- pokud někdo hledáte vhodný přepravní futrál na krátkou pušku, doporučuju starý kufr na pletací stroj. Včera jsem jeden našel v kovošrotu a dostal ho darem. Je dlouhý asi 108cm, takže na karabinu ideální, dokonce má uvnitř už i poutací popruhy. Netvrdím že je to něco dobového nebo elegantního, ale je to funkční. Samozřejmě do auta, ne že bych s tím chtěl někde cestovat v ruce.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by kascha »

díky všem.
S tou anglií...doufám že mně naši nevydají interpolu za přípravu obchodu se zbraněma... :twisted: echelon nás vidí :wink:
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by cossack »

Pár poznámek: Krom důvodů které už zmínil Alistair je posílání čehokoliv z Anglie nevýhodné kvůlivá tamnímu vysokému poštovnému.
Zámky nebo i celé hlavně ze Států jdou poslat celkem v pohodě. Hledejte, hledejte, hledejte jiný webshop na zbraně. Amíci jsou na flintičku uchýlení a takových (i daleko lepších) webů mají přehršel. Americké křesadlové zámky jsou to nejlepší co jsem kdy viděl, jedním slovem ŠPICA, ale musí být opravdu Made in USA. Ten kolečkový zámek nad kterým se čílil Skrbek byl určitě vyrobený v Indii.
Takže kdybych to shrnul, pokud máte spády objednávat takové věci zpoza velké louže, fakt si dejte práci a zkuste najít nějakého jiného obchodníka. Legislativně to není problém a bylo by škoda nevyžít jedinečné příležitosti, takhle slabý dolar taky nebude navěky.
kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by kascha »

cossack wrote:Pár poznámek: Americké křesadlové zámky jsou to nejlepší co jsem kdy viděl, jedním slovem ŠPICA, ale musí být opravdu Made in USA. Ten kolečkový zámek nad kterým se čílil Skrbek byl určitě vyrobený v Indii.
Jak ale poznám po netu že je to made in USA a ne bollywood??
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by cossack »

kascha wrote: Jak ale poznám po netu že je to made in USA a ne bollywood??
Třeba dotazem obchodníkovi.

Nedávno jsem nechával vytunit kamarádovu skotskou pistoli (z Indie) a puškař si chrochtal jaký je super zámek a vůbec celkové provedení. Na druhou stranu pohaněl hlaveň. Čímž chci říct, že indické zboží není zase až takový aušus. Amíci se specializují spíše na flinty svojí historie (která pro ně začíná Revolucí :twisted: ) takže ty kolečkové zámky nejspíš indické budou, ale různých pušek z Indie tu po republice běhá už celkem dost a žádný výrazný problém není. On třeba Pedersoli k nám neposílá taky bůhviečo.
Olaff
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Olaff »

Okolo Vianoc by nam mal jeden zamok z USA "prist", ked tak, dam pripadne vediet, ako to dopadlo... Ak na to nezabudnem, je to dlhy cas...
"Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé." Jan Werich

http://tricitka.brodec.org/