Ten meč je odsud - http://www.hermann-historica.de/auktion ... at48_1.txt, ale nic moc víc se tam asi nedozvíš.
Promiň mi laickou otázku, ale co myslíš tou fixírkou? V tomhle se teda neorientuju.
Franské meče
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
To debatované jetelovité kování jsem vyrobil, meč zavěsil. Nosí se to výborně, hezky to drží, neplete se pod nohy, neplandá a dobře se tasí.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Tož sa pochlub s tím kováním, samotného mě to dost zajímá...
S tím letovaním to je složitější, de facto garnitury jako obůstky, nákončí apod. jsme dělali ve výhni (dva matroše se spojí třeba drátem, mezi ně se strčí pájka a ve výhni se pajka rozteče a oba matroše spojí), fakt je , že jsme spíše používali stříbro ve formě tyčinek(k dostání v klenotnictví)ktreou jsme dvě půlky záhřátého matrošu jakoby "potírali". Mosaz jde prý dobře, s mědí je to horší - měděná pájka by v sobě měla mít údajně určitou přísadu arsénu, který snižuje teplotu tání
Fixírka(používá se např při stříkaní barev, na principu podtlaku-jedná se o dvě trubičky spojené kolmo k sobě))nachází uplatnění spíše u jemnějších věcí jako filigrán apod.
S tím letovaním to je složitější, de facto garnitury jako obůstky, nákončí apod. jsme dělali ve výhni (dva matroše se spojí třeba drátem, mezi ně se strčí pájka a ve výhni se pajka rozteče a oba matroše spojí), fakt je , že jsme spíše používali stříbro ve formě tyčinek(k dostání v klenotnictví)ktreou jsme dvě půlky záhřátého matrošu jakoby "potírali". Mosaz jde prý dobře, s mědí je to horší - měděná pájka by v sobě měla mít údajně určitou přísadu arsénu, který snižuje teplotu tání
Fixírka(používá se např při stříkaní barev, na principu podtlaku-jedná se o dvě trubičky spojené kolmo k sobě))nachází uplatnění spíše u jemnějších věcí jako filigrán apod.
-
- Stálý přispěvatel
Nemám ho bohužel na fotce. Není ani nijak zvlášť hezké, není se na co dívat, účelem bylo zjistit, jestli může bez problémů fungovat. A funguje.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
JJ, lákaly mě ty podle wachovskeho, i ty s křížovým kováním, ale tam mám úplně jinou teorii:-) A to u jednoho nálezu např dva opasky, ale spojené...
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel