Nýty ( sedlářské nýty)

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Kain píše:1,5mm kůže je IMHO málo. Podložky si udělej z tenkého plechu.
Kdepak, je to docela dost, pokud má kvalitní hověžinu.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Já ti nevím, nadělá do toho 4mm díry, dá na to plechy...možná dělám věci rád bytelněji, ale na toto bych zvolil 3mm a více. Leč můžu se mýlit, jeden pro, jeden proti, je to zase na něm:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Pokud to bude trojka v nejlepší kvalitě, tak to bude docela "plech". Ono záleží víc na kvalitě zpracování, než na síle. Ale víc než 3mm bych v žádném případku nedoporučoval.
Davis
Nováček
Nováček

Podložky pod nýty

Příspěvek od Davis »

Děkuji za rady.
Pod hlavy Cu nýtů použít klasické Fe podložky nabízené v železářství nebo si mám z plechu vyrobit vlastní podložky-tenký Fe plech? Jak zabránit korozi na podložkách a lamelách - použít silikon.olej, vosk? Nepustí se od kůže nějaký hmyz (např. mol), když se ošetří Fe části plátové vesty olejem, sádlem? Jaká by měla být tloušť. železných lamel plátové vesty?Stačí 1,5mm plech?
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

To už se ptáš možná zbytečně, podívej se do debat o vrcholném středověku, tam většinu odpovědí najdeš...nechce se mi to tady znovu vypisovat:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od frenk »

No nevím, ale pokud mě pamět neklame, tak u platových vest se moc Cu nýty nepoužívali, spíš Fe(pocínované, postřibřené atd.), ale 100% si jistý nejsu