Dýmky, tabák a tak vůbec...

Obchod a výroba

Moderator: Joe

Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

září 2001, bitva o Ostrov č.10 (Praha - Císařská louka), zadní paluba parníku Vltava alias White Rose. Jméno mi nějak uniklo... :biggrin: Ale byl to Seveřan :biggrin:
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Vitous »

Colonel! V te dobe jsem tam jeste nebyl...
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by awe »

molotov wrote:Nemá tady někdo osobní zkušenosti, co se týče tvaru hliněnky, druhu tabáku atd. ?
co se týče tvaru hliněnky, tak ti člověče skoro až závidím (vím, že je to ošklivá vlastnost :wink: ), protože už nejsi tolik omezen. Na polovinu 18.století se na běžné používání nejvíce hodí hladké, téměř nezdobené. O sto let později už to bylo jiné a výrobci se předháněli v různých způsobech zdobení... takže stylových vzorů máš k dispozici desítky a stovky...
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Vitous »

Awe: ve sve skromnosti mu muzes doporucit i svuj web :-) Mimochodem jsem poprve vypaloval dymku a povedlo se, priste se budu uz min bat :-)
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
R.S.Black
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by R.S.Black »

takže jestli to chápu,čím starší doba,tím omezenější lidi?
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

Otázka trochu off topic: jakou cenu jste museli zaplatit za kouření dýmky? Mě totiž kdysi známej tvrdil, že než byl schopnej si vychutnat dýmku, musel dva měsíce trpět, než si vypálil hubu, a stálo ho to většinu chuťovejch buněk. Takže si sice vychutná dýmkovej tabák, ale propečenej stejk už ne.
Jako nekuřák to sice nemíním zkoušet, ale představa je to natolik děsivá, že by mě docela zajímalo co je na tom pravdy... :mrgreen:
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by awe »

Já bych to neviděl tak tragicky. Je pravda, že tabák ve větším množství mi chuťový buňky znecitlivuje, a mívám jazyk jak podrážku, ale není to nic dlouhodobého. Stačí jim dát čas (pár hodin, den) na odpočinutí - v tomhle mají nikotinoví závisláci asi smůlu :? - nebo kouřit s mírou.

A pak taky hooodně záleží na tabáku. Začít je vhodnější s nějakým lehčím a postupně si najít "ten svůj" :wink:

Ze začátku jsem měl spíše problém s "technickou" stránkou věci - správně nacpat a kouřit tak, aby dýmka pořád nezhasínala.
Tím se taky dá vysvětlit, proč ten známej dopadl, jak dopadl. Možná se snažil, aby mu to nechcípalo a tak kouřil moc rychle. Kouřit dýmku pomalu je umění... a je lepší ji několikrát nechat zhasnout a znovu zapálit, než ji kouřit rychle.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

molotov wrote:Přestaly mi chutnat cigarety...

To bych jako průser neviděl :biggrin:
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

Awe: No zní to zajímavě. Připouštím že dýmka má svoje kouzlo a hlavně tak příšerně nepáchne jako cigára - jako doplněk k postavě by se i hodila - ale vidim to tak, že přece jenom zůstanu radši u toho stejku... :biggrin:
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by awe »

Raiden: Toho, že by sis už nevychutnal svůj steak se fakt bát nemusíš.

Abych to uvedl na pravou míru, tak to, že mám znecitlivělý chuťový buňky a jazyk jako podrážku většinou nastane až když to fakt přeženu - dostaví se to většinou ráno po hooodně dlouhý noci, většinou ještě v kombinaci s nějakým tím alkoholem :roll: