Barveni Zbroji

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

robur
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by robur »

ano nezbívá mi nežli s tebou souhlasit bohužel nejsem malíř či sochař ani restaurátor ale jen ubohý umělecký kovář . předešlí příspěvek byl jen pro nastínění technik ( hrubé nastínění ) :oops:
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

robur wrote:ano nezbívá mi nežli s tebou souhlasit bohužel nejsem malíř či sochař ani restaurátor ale jen ubohý umělecký kovář . předešlí příspěvek byl jen pro nastínění technik ( hrubé nastínění ) :oops:
však já tě taky nevyvracím, mon ami a nedomnívám se, že jsi chyboval :wink:
Ich dien!
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Heinrich von Rheinhausen »

Maršálek wrote:...jsem se v případě vymalování svých válečných štítů rozhodl pro prachsprosté a snadno dostupné modelářské barvy, např. Humbrol :wink: Maluji s nimi s úspěchem na látky, kůži i klížené plátno :wink:
No jestli jsi svuj stit maloval modelarskymi barvickami Humbrol o obsahu 25 ml, tak klobouk dolu. Vezmu-li v potaz, ze jedna barvicka byvala za 30,- kc, tak by barveni takoveho mandlaku prislo na docela slusnej ranec. :wink:
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

spotřeba je minimální, tedy pokud to neděláš podobně jako se na vojně natírala vojenská technika, už jenom ty vrstvy barev byly neprůstřelné :biggrin:
Ich dien!
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Heinrich von Rheinhausen »

Maršálek wrote:spotřeba je minimální, tedy pokud to neděláš podobně jako se na vojně natírala vojenská technika, už jenom ty vrstvy barev byly neprůstřelné :biggrin:
To se v tom pripade nebarvilo, ale spise omitalo, nebo nahazovalo. :lol:
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
WILDEWALDER
Nováček
Nováček

Post by WILDEWALDER »

sakra had ma predbehol !!!!! ja farbim nase stity obycajnym pitomim akrylatom. ludia od nas mi ich furt dorubaju a ja mozem zacat odznova.
Les je mojim rodiskom, domovom a hrobom.
Vítek_z_Landštejna
Nováček
Nováček

Post by Vítek_z_Landštejna »

To je ovšem samozřejmé. Je přímo povinností dobrých přátel omlátit nově namalovaný štít, aby se dotyčný necítil odstrčený, zapomenutý a aby nevzbuzoval dojem zbabělce, který si ještě ani nebouchl, a tedy nedělal ostudu skupině. :lol: Ale jinak po letitých zkušenostech mohu doporučit (pokud tedy netrváš na dobovosti) na bojové štíty autobarvy ve spreji. Stříkat od nejsvětlejší po nejtmavší, čím tenčí vrstva tím více vydrží. Na složitější vzory si sice musíš vyrobit šablonu, ale, pokud neměníš erby jako psanec na útěku, máš ji napořád, tedy nafurt.

A coeur vaillant, rien impossible
Siegfried
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Siegfried »

Ronšperk wrote:Všeobecně se takové barvení užívalo více zámožnými pány a hlavně jako součást heraldického značení. Barvy tenkrát používané však na kovu nedržely. Jako podklad se používala kůže či řídká sádra. Pokud budeš chtít barvit šlap urči si nejprve co hraješ za postavu a pak se rozhodni. Pokud máš zbroj adekvátní k nobilitě pak barva je vhodná. Pokud však máš zbroj spíše žoldáka či odvedence, pak je vhodnější ta rez, která je mimochodem velmi dobová. A pozor také na fantaskní nátěr. Projeď si nějaké iluminace, ať víš co si můžeš dovolit.
S tou rzí bych byl opatrnější, dnešní klempířská okapovina z které je většina plechových součástek rezne do výrazně červené, kdežto když se to dělá vykováním v ohni, tak to je pokud to není přeleštěné do metaleskublesku už samo o sobě hodně matné a s viditelnými černými místy po kování... a rezne to hodně do tmava, skoro do černa... nemluvě o to, že laciné plátové věci se spíše než leštily nechávaly v černé z ohně :)) (kdo by to platil že ?)
Mimochodem ohledně neudržovanosti té zbroje u žoldnéřů a zbrojnošů. jsou nějaké konkrétní prameny kde se o tom mluví ? Zatím sem na to nenarazil (netvrdím že jsem pátral, takže jsem zvědavej...)
WILDEWALDER
Nováček
Nováček

Post by WILDEWALDER »

ujo Siegfried. jo. ja som zoldak a helmu cistim. ziadna hrdza neexistuje. :wink:
Les je mojim rodiskom, domovom a hrobom.
Siegfried
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Siegfried »

WILDEWALDER wrote:ujo Siegfried. jo. ja som zoldak a helmu cistim. ziadna hrdza neexistuje. :wink:
Hodný chlapec, takový se mi líbí dostaneš od dobrého ujka Sigfrída bombonek...
Nebo třeba mosaznou přesku :)) Ale musíš někam přijéct muhehe, strýček za hošíčky nejezdí :))