Granty?

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

a natolik masova zalezitost aby se to dalo usit na nejakou "protidrogouvou prevenci" ve stylu kdyz si decka hrajou s nama tak nemaj cas na drogy to taky neni.... je to holt pech!
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

jo, přesně :( Pokud se nějaké granty najdou, tak jen na humanytní věci. Jenže já jsem se o to zajímal trochu víc a již pár roků jsem tím, jak se to u nás dělá zhnusenej :| Jeden příklad. Např. jsem zjistil, že od EU dostala ČR příspěvek na podporování občanských združení. A né málo. Tyto peníze byli hlavně použity na financování politických stran, neb. dle našich zákonů je i politická strana forma občanského združení. V Bruselu je mohl trefit šlak a ČR měla ostudu jako prase, o kterých psali všechne noviny, jen né u nás!!! Zjistil jsem, že ty prachy mizí i dnes kdesi, např. se tím platí kretenské soutěže miss a pod. a aby se lidu zavřela huba, tak se občas něco prskne na nějaké dětské domovy. V ČR nenajdeš jedinou nadaci a grant, který by potporoval obyčejnou činnost, což je jinde zcela běžné. Když jsme tu měli na návštěvě jistou dámu z USA, tak jsem ji zpovídal jak to chodí u nich a jen jsem závistí skřípal zuby. Ono je to ale věc i přístupu lidí u nás :cry: Když zalistuješ v letopisech, tak zjistíš, že dříve bylo věci prestyže být v nějakém spolku a že se tím měřila i důvěryhodnost např. kandidáta na cokoliv. Krom bezúhonosti se vždy přihlíželo i k jeho společenskému zapojení a to hrálo často určující roly. Bývalo zcela běžné, že mnohem důležitější bylo, zda kandidáta na starostu podporovali hasiči a myslivci než ke které partaji patřil. Myslím, že toho se naši polityci bojí :)
Joe M.
Hlad

Příspěvek od Hlad »

Joe, to je svatá pravda. Naše město má 20tis. obyvatel, je tu, nebo spíše byla spousta fabrik, takže to není až tak chudý region.A když jsme založili střelecký klub a žádali město o podporu, tak nam sice nějakou dotaci dali, ale zakázali z ní platit startovné na závodech, nákup zbraní a nábojů pro klub a všechny možné další věci, které jsou pro střelce prioritní... :-( A to navíc každý rok mění, co se z dotace může platit a co ne, snad aby se nám to nepodařilo vyčerpat a oni nám to mohli strouhnout....
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Možná to až moc okecávám, ale osobně jsem se přesvědčil, že i tady se fest tuneluje a to dokonce instytuce, které by tomu naopak měli zabránit :( Praxe je tato. Vypíší se granty pro humanytní věci, neb. to dobře politicky vypadá a nedat jim nic by už byla příliš velká drzost. I jim ale se kladou podmínky, že mají co dělat aby z toho vyrazili alespoň něco. Požadavky jsou navíc tak složité, že to obyčejného smrtelníka prostě odratí hned na počátku. Tím pádem zbude docela slušný balík a ten se pak přerozdělí na dotace partají (hubu drží všichni, neb. z toho mají všichni prospěch - v tomto to jde napříč od komoušů po Sládkovce) a pak tam, kde z toho je nějaký jiný osoh. Například si uděláme módní přehlídku kam pozveme za drahý prachy tzv.celebrity. Máme za darmo mejdan pro elitu. Nebo, jako u nás si z toho postavili nadstandartní byty pro hádej koho. To je příklad u nás tzv.areálu "Hvězda". Šlo o prachy na rozvoj obecných služeb a POBČANSKÁ združení od EU, čili měli se z toho financovat biografy, čistírny a další služby, a také právě zájmové kluby!!! Pan Bém, nynější primátor Prahy to zdůvodňoval tak, že přízemí je určeno na krámky a že jsou tam prostory pro klubovny. Jaksi ale vynechal, že za to chtějí nájem slovo jako prase je slabé. Výsledek je místo čistírny či kina tam jsou butyky s luxusním zbožím a v klubovnách sídlí firmy. EU na to zareagovala tak, že prohlásili, že Praha 6 už nedostane ani vindru a ty prachy se museli vrátit z rozpočtu obce. Co dodat :roll:
Joe M.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

fajn, ze to je na hovno, tak na tom se myslim shodnem, napada ale nekoho jak z toho ven? tohle prece nemuzou delat donekonecna... nejakej zpusob jak z nich ty prachy dostat preci byt musi....
Old

Příspěvek od Old »

Problém je asi vtom že ti kteří rozhodují o přidělování peněz z těchto grantú berou nás LH hobysty jako pár bláznú. :? Spozoři ti jdou jen na vyloženě komerční akce. :(
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Ano, myslím si to také. Jistá šance jsou pravidla EU. Jak jsem ostatně naznačil v případě areálu Hvězdy, tak EU to těm našim vyčůránkům nežere. Jinak je tu ještě další možnost což také dost organizací dělá. Také podvádět! :twisted: Je to fuška a chce to fištón, ale dá se to. Například uděláte několikadení akci a jeden den uděláte pro dementy z Jedličkova ústavu no a uděláte si takový rozpočet, aby v tom bylo zahrnuta i Vaše část apod. :) Nebo uděláte jakoby pionýrský lágr, do kterého zahrnete jen své vlastní spratky na které tím vyfasujete prachy apod. :P
Joe M.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Tak co EU optimisti, zlepšilo se tady něco - když jste hýřili nadšením z EU? :twisted: My skeptici se alespoň nemohli zklamat - v grantech se pohybuji již řadu let a EU je do budoucna konec na rozdávání peněz (alespoň pro malé jako jsme my). Pokud ovšem nebude mít štěstí, kontakty a pokud nebudete dělat několikamilionový projekt. Jediné dobré prachy byly z přístupových fondů - Holt, když ptáčka lapají, dobře mu zpívají...

Protože diskuse je již čas neaktualizovaná, tak nevím zda o nějaké informace stojíte, ale asi takto:

Jediné peníze které SKUTEČNĚ získáte, jsou peníze od velkých podniků či menších ze známosti. Na granty není spoleh - pro pro většinu z Vás už konečně vůbec ne. :cry: Ovšem i zde jsou způsoby jak na to.

My máme prachy jedině na IIww od MO (ročně okolo 35tis.) a jinak konec. Místní podmínky (kraje) u ná změnily podmínky (těžce přitvrdily) a tak něco dostat je hodně krkolomné.

Ministerstvo kultury - si děláte prdel ne? Odkdy MK podporuje něco normálního? Ještě tak Cikánfest či Homopárty, ale jinak konec. (Jestli někdo jako já sledujete vyhlášená témata, tak mi dáte zapravdu). Jeden rok byly peníze převážně (70% témat) jen pro Cikány.

Jako ekolog Vám naopak řeknu - sehnat ekoprachy je hračka (alespoň tady jsem dost úspěšný). A přitom po Vás chtějí nejméně práce - já si teda svoje odmakám poctivě, ale to určitě všichni ne.

p.s. pro admina - nemělo by to spíše být ve spol.tématech?

p.s.2. Nevím skutečně jak ste za rok pokročili, ale mohl bych případně shrnout informace do nějakého podkladu (workshop) a vzít je na LH sraz (pokud se tam dostanu). Teda obecné informace, neboť od MK jsme neviděli nikdy ani korunu.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tak za prvé, mě chtěli za euroskepticizmus i bít, když jsem se hrdě přiznal, že jsem byl hlasovat a to PROTI. No a když jsem psal o naději, tak je pravda, že jsem tomu ani sám nevěřil. Reagoval jsem ale na to, zda by snad, stal-li by se zázrak :badgrin:

Jinak je to bohužel přesně jak to popisuje Pampalíny. Moje zkušenosti jsou přesně takové.

Tak mne mrzí, že mne nenapadlo udělat cikánskou akci #-o Máme tam jednoho. Jenže jestli oni by nám to sežrali :-k . On si hraje u nás na Španěla a docela mu to sekne. Pak je navíc od malinka vychováván adoptivními rodiči a ty jsou Češi jako poleno, a ty ho tedy docela zkazili :cry: Čili tak nějak je otázka, zda vůbec ještě cikán je :-k
Joe M.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Určitě není cikán s malým "C" - to by správně mělo být chápáno jako banda lidí co dělají "bordel" - proto do cikánů byli při kočování řazeni i bílí. Etnicky Cikán jistě je i nadále :idea:

My jsme chtěli "cikánský projekt" dělat, ovšem to je dost problém. U nás (navíc s názvem Vlastenecký klub) by to bylo lidem k smíchu a ještě by nás to dost degradovalo (že si chceme šplhnout) :c) Jedna Cikánka (vzdělaná známá) nám na to řekla: Na co projekty? Nakopat do řiťi a nahnat do roboty? Ale mám obavy, že by takové zadání neprošlo ](*,) Myslím, že tady nepojede vlak. Cikánské (asi ne všechny) organizace (rodinné gangy) z těch peněz žijí a ti by řvali, že jejich "přídavky" dostali gádžové...

Dnes už není na co dostat prachy.

a) drogy jsou pasé. Stát (správně uznal), že jsou to vyhozené prachy a tak to dává osvědčeným organizacím (které to stejně ...) a stát alespoň řekne: Řešíme drogovou problematiku, vždyť jsme na ni dali tolik a tolik (píšu to sem, protože napsat projekt proti drogám by bylo nejsnažší - třeba alespoň pro nás).

b) Zbývá ekologie. To chce mít určité znalosti. Já ekoprojekty dělám přes ČSOP (je to nejsnažší - zpravidla je to polovina práce a více peněz). Tady ale můžete třeba vyzkoušet jestli Vám to půjde - otázka je najít vhodné téma :-)

c) Prachy na rozvoj org. - to je úsměvné. Opět jen pro menšiny - vy chcete peníze, co si to vlastně dovolujete?

d) Jediné děngy "za nic" lze dostat na zahraniční spolupráci (stírání národního napětí). Ovšem jen se sousedy (proto vytváříme v Polsku pobočku 8) ) Ale tady jsem to ještě nezkoušel a nevím, zda to půjde i po vstupu.

Takže nic moc naděje... Říkám - jsou postupy jak to dělat u krajů a u podniků. Zde bych se zaměřil nejvíce.

Ovšem je třeba umět psát granty!!!! Stačí chyba na obálce a oni i sebelepší projekt vyhodí!!!!