koprivy, tot rostliny uuzasnee
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Oh z fleku jsem to napsal také špatně. Kaji serab píše:Awe, Mokohtavenotaxe: Správně experienciální, nikoliv experimenciální, z anglického "experience" = zkušenost, zážitek, zažít, zkusit, vyzkoušet atd.

Přece jen si na to nové slovíčko musím nejprve zvyknout. Na rozdíl od Aweho se ho ale snažím přivést k životu.....

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Zvažoval jsem zpracování kopřiv vyzkoušet na podzim. Myslel jsem ovšem, že to bude stejné jako u lnu - usušit, pak "naklepat" (tedy rozbít povrchovou strukturu), pročesat a snovat...
S tím vyhnitím je to zajímavé a stojí to jistě za zkoušku. (V paneláku by to bylo úplně nejideálnější - ten smrad tedy
).
S tím vyhnitím je to zajímavé a stojí to jistě za zkoušku. (V paneláku by to bylo úplně nejideálnější - ten smrad tedy

-
- Stálý přispěvatel
Koukni na krtka, několik stupňů zpracování jsi zapomněl .-) I len se máčí a nechává rosit, protože se tím vlákna uvolňují. To vyhnití mě zaujalo pro relativní nenáročnost na vybavení.Pampalíny píše:Zvažoval jsem zpracování kopřiv vyzkoušet na podzim. Myslel jsem ovšem, že to bude stejné jako u lnu - usušit, pak "naklepat" (tedy rozbít povrchovou strukturu), pročesat a snovat...
S tím vyhnitím je to zajímavé a stojí to jistě za zkoušku. (V paneláku by to bylo úplně nejideálnější - ten smrad tedy).
-
- Stálý přispěvatel
Aby jsi si zrovna ty nerýpl
Nebudu tu přece vyzdvihovat nějakého hmyzožravce ... a pak mu ještě platit tantiemy
Apropo - da se ten krteček někde na Netu stáhnout?
Jenom jsem chtěl naznačit, že mi to s tím vyhnitím nějak nesedí - vím jak se dělalo hnojivo z kopřiv (hit jedné sezóny). A nějak si nevybavuji, že by ty vlákna šla dobře dolů. Ale spíše jsem se na to nesoustředil a tudíž to přehlédl...

Jenom jsem chtěl naznačit, že mi to s tím vyhnitím nějak nesedí - vím jak se dělalo hnojivo z kopřiv (hit jedné sezóny). A nějak si nevybavuji, že by ty vlákna šla dobře dolů. Ale spíše jsem se na to nesoustředil a tudíž to přehlédl...
-
- Stálý přispěvatel