Ovsem je mi jasne, ze uz se to hodne blizi renesanci. Ale jde mi o to prohnuti. Omlouvam se za velikost obrazku. Sice to muzu zmensit, ale uz to nemam moznost vratit zpet na web.
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
Ta ranější křesla tohoto tvaru mají těch šprušlí o poznání méně cca 5. Ale i tak je to záležitost konce 14. spíše 15. stol. Na polovinu 14. jsem je nikde nenašel, k mé smůle, protože jsem je také chtěl.
Kuciiii...co ta postel?
Nerikejte mi, ze spite na akcich na zemi jen na slamnicich? Ja mam v planu stan v plne parade, vcetne perskeho koberce na zemi, tak tam prece nemuzu spat na zemi.
Potrebuji nejaky plan rozkladaci postele, abych to vrazil do nejake truhlarny. Pomoooooc!
rab píše:Mám plánek pouze na postel "s nebesy", co je na fotce na předchozí straně...
I za ten bych byl vdecny. Trochu se ve vykresech vyznam a tak bych si upravi co bych potreboval. Tzn. nebesa pryc. Spis mne trapi to, jak ji udelat rozkladaci a zaroven aby se nerozvrzala po par akcich.
No, potom si myslím, že kdyby sis to načrtnul sám, bylo by to asi nejlepší - stejně bys musel přizpůsobovat rozměry, vymýšlet to rozkládání atd. Já ty své plánky kdysi dělal taky sám podle fotografií z knihovny UPM... Ale jestli chceš, pošlu ti to, jen mi napiš nějakou adresu.
rab píše:No, potom si myslím, že kdyby sis to načrtnul sám, bylo by to asi nejlepší - stejně bys musel přizpůsobovat rozměry, vymýšlet to rozkládání atd. Já ty své plánky kdysi dělal taky sám podle fotografií z knihovny UPM... Ale jestli chceš, pošlu ti to, jen mi napiš nějakou adresu.
No ja technicky vykres nabytku dohromady dam relativne v pohode. Problem je v tom, ze bych to chtel mit dobove a navic nemam zkusenosti s materialama. Treba by mi nejakej truhlar rekl "takhle tam ten cep sice muze byt, ale rozstipne se. Kdyz ho tam das takhle, tak to bude mnohem lepsi". No jestli tedy muzes, posli mi to na praguepaul@post.cz. Podivam se na to a zkusim z toho kdyztak alespon vychazet. Diky moc.
Do tematu odkazy jsem prihodil jeden tykajici se stredovekeho nabytku. Najdete tam pomerne bohatou a hlavne velmi inspirativni a nazornou galerii fotografii.