Střelecká výstroj
Moderators: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ
-
- Stálý přispěvatel
Re: Prachovnice
Libor: pěkná prachovnice, jen bych si nebyl jistý tím že se do tohodle tvaru ten roh tvaroval, mám pár rohů který jsou takhle narostlé. Jak je to asi velké ?
-
- Stálý přispěvatel
Fakt? Takhle narostlej roh jsem ještě neviděl. Což samozřejmě neznamená, že to není možný, jen si nemyslím, že je to příliš častý. A vzhledem k tomu, že roh jde vytvarovat bez problému a pouzdra na brousky se tvarovaly, tak bych se nebál záměrnému zplacatění kvůli prachovnici. Nevíš z jakýho plemene jsou ty přírodně placatý a jestli to nebylo třeba z jednoho stáda?Begbie wrote:Libor: pěkná prachovnice, jen bych si nebyl jistý tím že se do tohodle tvaru ten roh tvaroval, mám pár rohů který jsou takhle narostlé. Jak je to asi velké ?
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
-
- Stálý přispěvatel
Nemám tušení, ale asi jo, můžu to vzít sebou tehle víkend, jestli taky jedeš.
-
- Stálý přispěvatel
Tenhle víkend nejedu nikam, bohužel. Ale někdy bych se na to kouknul rád. Ještě k té prachovnici výše - koukni na tu špičku. Je vytvarovaná, takže si myslím, že v tomhle případě bude uměle vytvarovanej celej roh.Begbie wrote:Nemám tušení, ale asi jo, můžu to vzít sebou tehle víkend, jestli taky jedeš.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Je to jasný, byla to jedna zmutovaná třírohá placatá krávaBegbie wrote:Myslíš to zúžení u hrdla ?
Ten největší má na začátku 8 cm na 4 cm, je trochu do vrtule, ale placatej je.

-
- Stálý přispěvatel
:D co jsem rozřezal rohy tak u špičky bylo tolik plného materiálu že by to klidně mohlo být vyřezané, nějakou prachovnici mám rozdělanou, ale na jinou dobu, a tam právě tu špičku vyřezávám. Zítra pošlu fotku.
-
- Stálý přispěvatel
Podle mě je ta špička nasazena za studena.NIkoliv za měkka a tepla. Dle mé zkušenosti s výrobou parohové nátrusky si myslím, že to je špička parohu zasazená v rohu. V tom je pak zasazen dřevěný kolíček. To vše zaklíženo do sebe. Takže rozhodně to asi nebude kov. To je vcelku patrné na fotce co přikládám. Když se podíváte na ty linky, tak jsou trochu poškozené. To by u kovu určitě nebylo.
Jinak už mám skoro dokončenou svojí nátrusku, takže když někdo budete chtít, tak Vám jí rád vyrobím. Už mám objednávku u Libora a Kuba se rozhoduje. Přikládám zatím svůj nedokončený výrobek.
Jinak Libore, když se jukneš na ten obrázek, tak ty kostěné destičky na spodní části, tak tam jsou zasazeny, tak 1-2mm do masivu rohu. Zbytek vystupuje ven (možná je to vystouplé stářím?.
Jinak už mám skoro dokončenou svojí nátrusku, takže když někdo budete chtít, tak Vám jí rád vyrobím. Už mám objednávku u Libora a Kuba se rozhoduje. Přikládám zatím svůj nedokončený výrobek.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
-
- Stálý přispěvatel
Prachovnice
Privit chlopci,
tak jsem konečně dodělal tu svojí natrusku z parohu. Ještě nemám řemen, ale to bude to nejmenší.
Tak zde je můj výrobek a další rozsochy jsou nařezané na výrobu dalších. Líbo a Kubo, už mám materiál, tak se na to můžu vrhnout:o)
tak jsem konečně dodělal tu svojí natrusku z parohu. Ještě nemám řemen, ale to bude to nejmenší.
Tak zde je můj výrobek a další rozsochy jsou nařezané na výrobu dalších. Líbo a Kubo, už mám materiál, tak se na to můžu vrhnout:o)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
-
- Stálý přispěvatel
Pěkná, pěkná.
Tak se na to prosím vrhni, vlevo od tý tvojí vidí mé staré oko vhodný polotovar na budoucí moji natrusku. Zdobení zatím nevím jaké, ale po něčem se podívám. Bylo by smutný mít velkej hustej gun a nemít natrusku.
Nechci tě stresovat, ale stihneš to do Kurovic?
Tak se na to prosím vrhni, vlevo od tý tvojí vidí mé staré oko vhodný polotovar na budoucí moji natrusku. Zdobení zatím nevím jaké, ale po něčem se podívám. Bylo by smutný mít velkej hustej gun a nemít natrusku.
Nechci tě stresovat, ale stihneš to do Kurovic?