Kozácko-selské povstání Bohdana Chmelnického

Moderátoři: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ

El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Kozácko-selské povstání Bohdana Chmelnického

Příspěvek od El Cid »

Nechtějí koupit! To se ti to řekne. Je to kopec peněz ba možná i dva kopce. JInak zde jsou fotky toho verpánku:o)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli  pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od El Cid »

d 2.JPG
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli  pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od El Cid »

d 3.JPG
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od El Cid »

Neznáte někdo nějakého puškaře, co by nám udělal levné hlavně na ten verpánek?
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

tak uz konecne zaregistrovali tu domenu, zbyva jen pridat nejaky obsah

http://kozaci.eu/
Your freedom will grow each time you say: No!
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Brant »

abaddon píše:tak uz konecne zaregistrovali tu domenu, zbyva jen pridat nejaky obsah

http://kozaci.eu/
Hurá, na oslavu bychom měli narazit soudek horylky =D>
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Zajímavé jak je každá hlaveň jiná, vypadá to že to bouchali ze starých zbraní. U jednoho puškaře se snažím sám, pokud to dopane tak se na ty hlavně optám.
Tecnická - takováhle mnohohlavňová věc je už na zbroják, plus se za každou hlaveň platí tormentace zvlášt.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od El Cid »

Knechte to bys byl hodný, kdyby jsi se na ty hlavně přeptal. Jinak tvá doměnka je řekl bych zcela správná, že to je posbírané z mnoha zbraní.
Rostislav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rostislav »

Na zbroják? To je takové to do dvou komor (či v tomto případě hlavní) bez zbrojáku a víc ho mít musíš? To ti Cide nikdo nedá. Představ si přijít na úřad a žídat zbroják na takový ten verpánek, co dělá tatatata...
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Ano, pokud vím tak pořád platí že jedno- a dvouhlavňové předovky jsou bez papírů, cokoli co má víc hlavní nebo komor už ne.
On by neměl být problém to na papíry dostat, pokud by samozřejmě člověk měl zbroják, jelikož to není žádný automat - je to prostě mnohohlavňová předovka. V principu tedy zhruba stejná záležitost jako perkusní revolver (ty bývaly svého času volně dostupné jako ostatní předovky, ale pak je dali zvlášt, právě kvůli počtu hlavní a tedy i potenciálních výstřelů bez nabíjení).

Bylo by pěkné při výrobě zachovat tu nejednotnost hlavní. Máte někde fotku z větší dálky, jak to vypadá celé?
Já bych měl zájem dělat případně tu hradebnici, komorovku nebo něco podobného, ale počítám že letos si vystačím s puškou. Od té doby co ji měl půjčenou Kain jsem se důkladně pohrabal v zámku a zdá se že už křeše dobře.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/