Výročí 200 let Discovery/voda

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátor: Joe

Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

No co se týká publicity, tak z ní mají docela strach :) , ale z důvodu, co když to nezvládnou :wink: , čili né že by o ni zase tak moc nestáli. Nakonec jsme se dohodli, že publicitu ANO.
Zatím to má vyjít v nějakém vodáckém časopisu přes Střelce a už to vyšlo ve Western Wordu s tím, že to není poslední článek. I Kroupa je chce natočit asi při doplutí.
Pokud máš nějaké kontakty ve Vašich krajích, nevidím důvod, proč jin medat echo :wink:
Co se týká načasování, tak to je jako u každé pořádné expoedice - protože toto je fakticky expedice :wink: , čili vše je realtivní :badgrin: a bude záležet na řadě okolností. Myslím, že na den přesně se to určit prostě na 100% nedá, ale + - 2 dny ano.
Jak jsem už psla, tak budou to upřesňovat. Čili bude záležet na tom, jak jim to půjde. Když se na to podíváš, tak si tam nechávají jistý prostor, i když nevím, jak jsou zkušený :? Čili dá se předpokládat, že by jim ten plán mohl vyjít. Hlavně ale budou tom upřeňovat, čili předpokládám, že cca 2-3 dny předem se bude moct upřesnit, jak a kde jsou a kde cca do tří dnů budou! Ostatně, můžete si to přes telefon s nimi upřesnit sami.
Joe M.
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

No, podumám o tom a možná něco podniknu. je to natolik výjimečná záležitost, že to za to stojí.
S tím časováním je to samozřejmě problém, páni novináři nebudou čekat na povel tři dny , že :)
Ale jedno z řešení by byl třeba ten Starý Kolín.....
Podumám;)
Peggy, Trappers´Corral
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

No problém je i u Kolína :badgrin: jak psal Malamut - rádi by jsme stihli, ale .... :?

I páni novináři si musí uvědomit, že jde o expedici a né režírované divadlo :wink: Správně by měl zájem přijít z jejich strany a jsou nakonec za to placení :badgrin: Já si ale myslím, že oni s tím problém mít nemusí, neboť prostě buď si zavolají kde jsou a prostrě zajadou tam kde budou a nebo si prostě počkají až doarazí.
Jiná věc je, pokud by někdo chtěl udělat halooo ve Vašem City - tam asi termín chtít budou.
Já si ale myslím, že se po pár dnech ukáže, jak to kluci budou zvládat a že po této případné úpravě už asi odchylky moc nebudou. Jinak řečeno, nepochybně se budou snažit itynerář dodržet.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Průběh plavby

Příspěvek od Joe »

Tak mi volal Malamut.
Nakonec z důvodů rodinných chrabří plavci vyrazili přesně 1.května 2005 a hlásili se mi z campu u Lhotky nad Bečvou.
Prý si docela užili :? . Přenášení 15 !!! jezů a málem jednou rozbili loď.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Jedou dle plánu. Dne 2.5. dorazili za Hustopeče nad Bečvou cca 10 km před Hranicemi.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tak dorazili proti plánu až do Troubek, čili jsou na soutoku s Moravou. Jinak řečeno - dneska to natáhli a mají mírný náskok.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tak 4.5. dle plánu skončili v Dubu a prý to je docela záhul - a to jsou teprve na začátku plavby.

Zajímavostí je, že začíná být o ně zájem. Ozval se přes Pítrse někdo z pořadu "Toulavá kamera" a také se mi ozval nějaký vodácký klub z Ústí nad Labem, že až se budou blížit k Ústí, že si je vezmou na starost. Byli tím nadšení, neboť prý toto je nenapadlo. Dělali zase plavbu celého Labe do Hamburku, čili vědí co to obnáší a smekají :wink:
Joe M.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Me toto vedlo k uvaze, zda u nasich akci trosku nepodcenujeme ucinek medii. Toto je zarny priklad ojedinele akce, ktera si zaslouzi publicitu a bohuzel ji ziskava az v prubehu, namisto, aby se to resilo uz v priprave.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tak právě jsem se dozvěděl, že jsou v Olomouci a mají tam návštěvu (Atom a spol) a také pařbu - vypouštějí ventyl :)
Dva dny nevolat na mobil Malamuta (dal si ho dobít), ale jen na Hanze.
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Vitous píše:Me toto vedlo k uvaze, zda u nasich akci trosku nepodcenujeme ucinek medii. Toto je zarny priklad ojedinele akce, ktera si zaslouzi publicitu a bohuzel ji ziskava az v prubehu, namisto, aby se to resilo uz v priprave.
Zcela souhlasím. Mne s tím Malamut poněkud zaskočil. Sice mi o tom říkal již v létě a opakoval to na VH TC v listopadu, ale jen jako o úvaze a padal v úvahu rok 2005 až 2006. Že mi dá včas vědět. Dal, ale teprve před 1,5 měsícem, přesněji 6.3. a to ještě s tím, že to není jisté, protože bude záležet na dovolený a počasí. Rozpis a podrobnosti mi poslali až po urgenci někdy před 30 dny. Čili vše jsme se dozvěděli pozdě :(
Nebyla to náhoda, ale záměr. Malamut nevěděl, zda to vůbec pojedou, dále zda to jet na vlastní tryko či pod TC (jedou to nakonec pod TC a TC je i jejich jediný sponzor) a hlavně se bál právě přílišné propagace :idea: Svým způsobem se mu nedivým, protože si klad otázku ...."a co když to nezvládneme?".... Teprve, když jsem jim vysvětlil, že i když to nedojedou, tak je to i tak úspěch, protože to nikdo takto nejel a i tak to bude prvenství, a také že bohužel prostě platí, že o kom se neví, ten neekzistuje!!!
Právě to poslední je bohužel to, co u nás lidi podceňuji. Můžeš dělat sebelepší akci, ale pokud není publikována, tak jako by jsi ji nedělal :( Jenže dělat publikovanou akci znamená ji udělat a dobře, jinak je to ostuda a to je proč se tomu lidi vyhýbají. Museli by převzít odpovědnost a o tom to je :evil:
Nejhorší je, že kdyby to nahlásili včas, tak se ukázalo (sami sponzoři se ozvali, ale že jsme to měli chtít na konci roku a jestli to nechceme odložit z těchto důvodu na rok 2006), že jsme jim byli schopni sehnat sponzory a to dokonce hned několik, tak že ne jen že by měli 100% kryté výdaje, ale i ušlou mzdu a dokonce i něco navíc i pro organizaci.
Joe M.