Markomanský válečník

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderátoři: Trubadix, Wothan, Alexandr

Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Begbie »

Křižák: měřítko tam bohužel neni, ale k heslu Kopí je tam právě tenhle obrázek, v textu je napsáno že nejčastější velikost je 20 cm, jsou ale i 30 a 40 cm velká. Podle poměru se dá tipnout průmě tuleje 15 - 20 mm.
Dobrý den, máte zmrzlý držťky ?
Ne, my si topíme!
   http://www.rucnitkani.cz
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Begbie:dík,to by tak odpovídalo..mají k těm kopím i botky?
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od sroub »

KŘIŽÁK píše:....mají k těm kopím i botky?
V Droberjarovi se píše: Součástí kopí byly někdy tzv. patky(botky), jedná se o zakrocené železné předměty které se pomocí tulejky nasazovaly nebo trnem napichovaly na na spodní část ratiště....
Přímo u hesla kopí tu obrázek neni, ale hledám to a až to najdu, dám to sem...

Mimo dotaz, chtěl bych si nechat udělat sponu a opaskovou záponu s nákončím, ale netroufnu si to odlejt sám, je někdo koho by ste mohli doporučit kdo to umí?
Non multi, sed multa
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Begbie »

Sroub: byt Tebou tak si seženu pořádný podklady třeba z muzea na ty spony, da se celkem dobře netrefit do doby kterou chceš dělat, ne že by tomu všichni rozuměli, ale když už tak důsledně a pořádně, myslím, že by nebyl problém najít nějakej pěknej hrob bojovníka (střední vrstvy), kde je štítová puklice, kopí, meč a ty spony, prostě všechno v kupě.

Já jdu do muzea na lov příští týden.
Ne, my si topíme!
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Oddělil jsem tu debatu o germánském oděvu a hodil jí do Řemesel.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
ikca
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od ikca »

Zdravim ...

Rád bych se pustil do germánského resp lépe markomanského vrhače oštěpů .. Jen bych se chtěl zeptat jestli někdo nevíte o nějakých nálezech hrotů - má představa jak by to asi mohlo vypadat je že na ratišti o průměru asi 1,5 - 2 cm by byl usazený malý hrot - ale je to jen má představa jak by to asi vypadalo jelikož jsem slyšel o tom že jeden bojovník mohl sebou nést až pět oštěpů - :)
zoro
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od zoro »

Byl jste někdo na stránkách Gladius 2009? Možná byste tam našli sekci článek o Germánech a válečnictví v době krále Marobuda i s obrázky. Nechci nějak zveličovat jeho význam, je to jenom kompilace, ale ten článek jsem napsal, aby se vědělo. Ostatně v citacích byste našli jak Schletteho Germány, tak Encyklopedii řigearchu. Jinak pokud se kouknete na podmínky pro účinkující, tak jsem tam vypsal minimum pro účast v bojové scénce! Pokud se vám na tom bude něco nelíbit, můžeme o tom diskutovat. Ale všechny předchozí dotazy v tomto tématu JSEM POPSAL V TOM ČLÁNKU, OŠTĚPY A KOPÍ DOST PŘESNĚ! takže se na to koukněte, jo. Díky
Appendix
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Appendix »

Spousta hrotů oštěpů bylo nalezeno relativně nedávno nedaleko Chomutova. Byla k tomu výstava Poklad z hor. Dával jsem sem fotky, ale bylo to loni nebo předloni. Pokud bys to tu nenašel, tak se ozvi můžu ti to poslat. Bylo tam spousta věcí - Hroty kopí, oštěpů, puklice a držadla štítů a jeden meč. Vše horizont markomanských válek.
Appendix
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Appendix »

Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Begbie »

Ne, my si topíme!