Ohlasy na vlnenu latku
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Dá se tam občas sehnat i 100% (a ted nezabýhajme do tématu že 100% že je tam nepatrné množství příměsi tzn. do několika procent, jak vsude jinde) ale ne každý týden. Ale říkám chce to zkoušet létat po městech když někde jste.alistaire wrote:hehehe, Kars, to je ta samá cca 80/20% vlana, kterou vykukové nakupují, a prodávají po netu jako 100% ...JARWIKS wrote:Brno prodejny Karsu, ...wolf wrote:Kde?
čímž neřikám, že ta cena je za 80/20 špatná, nebo že se občas nenajde i 90/10, třeba...
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
JARKWIS - a zkoušel jsi to otestovat?
řekl bych, že za ty roky už se ve vlně trochu vyznám, a
i tu vlnu, kterou mi tam v Karsu dali s dušováním jako stoprocentně 100%, byla možná tak 90tka...
Já neříkám, že je to za tu cenu špatně, ale 100% tam nikdy neměli, a pokud budou brát odtamtud co berou, tak ani nikdy mít nebudou.
Zase a znovu, neříkám že je to špatně, jen že je s tím třeba takto počítat. Za tuto cenu je to ale zupr. Ostatně i já mám uniformu už pár let z nějaké cca 85tky, a nevidím to jako problém...
Navíc... když už 100% vlnu, tak nejraději tkanou ručně na stavu, že...

i tu vlnu, kterou mi tam v Karsu dali s dušováním jako stoprocentně 100%, byla možná tak 90tka...
Já neříkám, že je to za tu cenu špatně, ale 100% tam nikdy neměli, a pokud budou brát odtamtud co berou, tak ani nikdy mít nebudou.
Zase a znovu, neříkám že je to špatně, jen že je s tím třeba takto počítat. Za tuto cenu je to ale zupr. Ostatně i já mám uniformu už pár let z nějaké cca 85tky, a nevidím to jako problém...
http://www.mortaigne.com - projekt Švédského regimentu z třicetileté války

http://tricitka.brodec.org - diskuse zaměřená na třicetiletou válku

http://tricitka.brodec.org - diskuse zaměřená na třicetiletou válku
-
- Stálý přispěvatel
alistaire wrote:JARKWIS - a zkoušel jsi to otestovat?![]()
Netestoval...prostě když si chytnu na 100% látku a na dotyk cítím že něco není v pořádku...tak je to jiná...pokud je tam pár% tak to nepoznám já a nepoznají to ani prodávající a věřím, že mnoho lidí taky ne. Za další to bylo porušování zákona ne, ty etikety atd....???
Věřím že se vní vyznáš líp než já, kor pokud máš mnohem větší praxi. Já v dobré víře dávám info.
Jinak ovšem prozradíš mi z kama Kars přesně bere? Nebot co vím já... i když neznám jména, tak bere z několika velkoskladů a více fabrik.
Vlastní stav máme přízu taky atd. ale tkáme jen na několika předváděčkách v roce. takže na kostýmy to zdaleka nestačí.
-
- Občasný přispěvatel
Pokud někdo neřeší ceny, tak ať se mrkne na http://kroje.cz/sukna.htm a nechá si poslat vzorky. Barva na stránkách vypadá dost ostře, ale... je to min. 99% -otestoval jsem ji ohněm.
JARWIKS:
za 100-250Kč/bm seženeš ledatak flauš, nikoliv sukno. Rozdíly mezi nima jsou okem rozpoznatelné.
JARWIKS:
za 100-250Kč/bm seženeš ledatak flauš, nikoliv sukno. Rozdíly mezi nima jsou okem rozpoznatelné.
-
- Stálý přispěvatel
Pěkně podražiliRadim van Ousek wrote:Pokud někdo neřeší ceny, tak ať se mrkne na http://kroje.cz/sukna.htm a nechá si poslat vzorky. Barva na stránkách vypadá dost ostře, ale... je to min. 99% -otestoval jsem ji ohněm.
JARWIKS:

Ono se občas dá sehnat i kolem 200.- Kč/m, ale to jsou skutečné zázraky, jež člověka naplní pocitem tichého štěstí

Co mám poslední informaci od Mrázů (z minulého týdne), tak vlnu asi přestanou úplně brát, protože směsovky za 400.- Kč/m+ jsou pro ně neprodejné, čistá vlna dosahuje vesmírných částek a čeští výrobci prý definitivně klekli. Podobná situace je i u lnu

Volo, multum, statim!