Je třeba zdůraznit, že to není akce "bereme všechny", ale že si nastavíme laťku raději poměrně vysoko (což ale většina diskutujících hravě splní, třeba Jiří z Holohlav nebo Melandr, namátkou z posledních diskutujících), protože se tam jedeme představit poprvé (myslím český VS).
Maršálku, prosím, bylo by dobré připsat sem takový seznam, kde se bossové přihlásí s orientačním počtem lidí (který pak pokud možno dodrží) a součtem. To se pak průběžně aktualizuje...
Za sebe předběžně bojující/celkem...2/3
Wroclaw 1300 - cesta Elišky Rejčky do Čech
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Nováček
Ráda bych jela také, ale nemám vlastní stan, tak vás, pánové, prosím, zda bude někdo z Vás ochoten vzít mne s sebou a poskytnout mi přístřeší. Mám i pánský kostým (lučištnický) a klidně pojedu v převlečení za panoše nebo neurozeného družiníka - pánské sukně jsou mnohem pohodlnější než dlouhé dámské. 

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
prosím tedy zájemce, aby se přihlašovali sem http://www.livinghistory.cz/modules.php ... pic&t=2214 a tohle fórum necháme na samotnou diskuzi
Zjevně jsme zapoměli s Kainem upřesnit, že zatím je Wroclaw postavená tak, že tam budou jenom Češi - organizátor nás zve s tím, že nemá Poláky kteří by dělali toto období a byli spolehliví. Mně by se líbilo, kdyby to nebyla jenom česká Wroclaw, ale zatím tam polské protějšky nemáme a je otázka, zda bude organizátor někoho z druhé strany zvát.
Pokusíme se přes pořadatele sehnat pár trhovců.

Zjevně jsme zapoměli s Kainem upřesnit, že zatím je Wroclaw postavená tak, že tam budou jenom Češi - organizátor nás zve s tím, že nemá Poláky kteří by dělali toto období a byli spolehliví. Mně by se líbilo, kdyby to nebyla jenom česká Wroclaw, ale zatím tam polské protějšky nemáme a je otázka, zda bude organizátor někoho z druhé strany zvát.
Pokusíme se přes pořadatele sehnat pár trhovců.
Ich dien!
-
- Stálý přispěvatel
Samozřejmě organizátorovi řeknu, že máte zájem o trhovce, ale to je až druhotný aspekt. To totiž záleží na tom, jaká kupní síla jim přijede. Wroclaw dělá primárně RS a věci pozdější nebo univerzální prodávají různí nezávislí prodejci. Ti přijedou tehdy, budou-li mít pocit, že prodají tolik, že se jim to vyplatí. Takže my nejprve zorganizujeme akci a až bude jasné, kdo pojede, jestli vůbec,tak pak se s ním o tom můžu bavit. Takže prosím, nejeďte tam s tím, že nakoupíte, to nebude primární účel téhle akce a mohli byste být zklamaní. Navíc i tam, kde řemeslníci přijedou, se stane, že není co kupovat. Na poslední Wroclaw jsem si přivez 6000 na nákupy pro sebe a kamarády - a neutratil ani 1000. Nebylo za co. Nikdy to obchodování není taková idylka, jak to na první pohled vypadá, kdyby byla, dělal by to každý.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Jako na turnaji - coby organizátoři ručíme s Kainem za určitou úroveň a tak na sebe kontrolu přebíráme my. Nejsnazší cestou by samozřejmě byla účast na turnaji - kritéria jsou stejná. Kdo se nebude chtít turnaje z nějakého důvodu účastnit, pošle nám fotky svého odění a vybavení. No a stejně jako na turnaji, vyhrazujeme si právo veta. Jedná se o akci Dvora, která je za splnění stanovených kritérií otevřená i lidem mimo projektRonšperk wrote:Jak se tedy nastaví pravidla kvality vybavení účastníků? Myslím, že nehrozí aby zde byla zdravá soutěživost, jako v RS a motivační sebekontrola.

P.S. jde nám o reprezentaci a dobrou atmosféru uvnitř našeho poselstva i navenek. Tomu bude odpovídat i složení - jako lidé kteří o nás nestojí nebudou vyhledávat nai společnost, nebudeme my vyhledávat tu jejich.
Ich dien!