a teď mě omluvte - musím se zbalit na secvičnou

Moderators: Knecht, Raiden
checheche, takže testík, jo?kascha wrote: ps: ty obrázky sou výřezy z jedné velké malby - takže stejná doba
Naprosto souhlas... Sukně ano, v pořádku... zpravidla by měla být o dost širší, než obecně děvčata nosí, ale to se jim těžko vysvětluje, že "prdel" v tom baroku prostě "musí" mít, protože to mj. dělá ta spodní sukně a tak dál, a navíc je to v kompletu pohodlnější...kascha wrote:souhlas. Bylo by hezké kdyby ženy na akcích více o tomhle uvažovaly...uniformní sukně a "korzet" na bílé halence není dle mně to nejlepší...
máš najité pěkné obrázky =D> Zrovna na tomhle mě potešila ta lžíce... takovou taky mámkascha wrote:Tos mě špatně pochopil...nejde o to že by měl mít každý něco jiného, a barevného jak kakadu...de mi o větší historickou věrnost odívání - až mi vyjde čas dám víc maleb z různého prostředí - hlavně vesnice aby bylo jasno co mám na mysli. např - http://www.kascha.estranky.cz/fotoalbum ... riginal/30
a teď mě omluvte - musím se zbalit na secvičnou
Ano, ano tak jsem to třeba já myslel, tedy rozdělení na pracovní/nepracovní stav. Uznávám, že to hrubé, nepřesné, společensky neodpovídající, až zavádějící rozdělení které jsem psal, nicméně z hlediska funkce oblečení celkem výstižné. Do "nobility" jsem (z toho to hlediska pochopitelně nepatřičně) zahrnul i bohatší měšťany atd atd...Jiří z Münchsdorfu wrote:Připojil bych také několik poznámek. Rozdíl mezi venkovským pracovním a městským slavnostním, natož šlechtickým, oděvem je také v užití korsetu. ........